Uhapšeno pet osoba povezanih sa osumnjičenim za napad na administratora „Sjeničkih novina“ 1Sjenica Foto: Beta/Emil Vaš

Rano jutros, u Sjenici, zajedničku akciju su sproveli novopazarsko Više tužilaštvo, policija (Interventna jedinica i inspektori kriminalističke policije) i BIA. Izvršili su pretres desetak objekata (privatnih kuća i ugostiteljskih objekata) čijji su vlasnici porodica i rodbina povezana sa odbeglim E.L (27), osumnjičenim da je 6.avgusta, uveče, teško ranio Edina Hamidovića (48). administratora Facebook stranice „Sjeničke novine“.

U toku pretresa pronađena su 2 pištolja, municija i falsifikovana dokumenta i uhapšeno je 5 lica. Uhapšeni će biti saslušani i nakon toga biće određeno da li će im biti određen pritvor – navodi Danasov izvor iz policije.

E.L. je, iz automobila u pokretu, na Hamidovića ispalio 4 metka i teško ga ranio. Od posledica ranjavanja, Hamidović je preminuo 12.avgusta u Kliničkom centru u Kragujevcu.

Napadač je odmah, sa lica mesta, pobegao u nepoznatom pravcu, a 3 dana kasnije, novopazarska policija je uhapsila R.Đ.(36),iz Sjenice, zbog pomaganja napadaču da ilegalno pređe granicu sa Crnom Gorom. R.Đ. je određen pritvor do 30 dana i nalazi se u novopazarskom Okružnom zatvoru.

PU Novi Pazar,minule nedelje, raspisala je međunarodnu poternicu za odbeglim E.L.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari