MUP saopštio: Uhapšeno više osoba zbog izazivanja opšte opasnosti u Zemunu, u eksploziji jedna osoba stradala 1foto FoNet Marko Dragoslavić

Pripadnici MUP-a uhapsili su u Beogradu više osoba zbog postojanja osnova sumnje su oštetili gasnu instalaciju prilikom postavljanja optičkih instalacija za mobilnu telefoniju, usled čega je došlo do nekotrolisanog širenja gasa.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su D. L, R. A, Z. R, K. K, T. N, Đ. M, S. M, V. G. i G. Z. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela teška dela protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim delom izazivanje opšte opasnosti“, navodi MUP u saopštenju.

MUP dodaje da, kako se sumnja, oni su od 8. do 10. novembra ove godine u Zemunu, u Ulici Ševina, prilikom izvođenja radova na postavljanju optičkih instalacija za mobilnu telefoniju, oštetili gasnu instalaciju usled čega je došlo do nekontrolisanog širenja gasa.

„Ovo je za posledicu imalo gasnu eksploziju u kući u toj ulici i tom prilikom je jedna osoba smrtno stradala, a jedna zadobila teške telesne povrede opasne po život.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari