„Rock momenti“ naziv je izložbe koncertnih rok fotografija koja će u utorak, 23. juna, u 20 časova biti otvorena u Kulturnom centru Požege.

                       P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

     Požeškoj publici predstaviće se beogradski autori Anamarija Vartabedijan i Stranislav Milojković, koji su od 2007. godine, zajedno sa drugim rok fotografima, organizovali 12 uspešnih izložbi pod nazivom „Rock momenti“ širom Srbije i u zemljama regiona.

     Autori, koji su doprineli novom umetničko-likovnom pogledu na specifičan fotografski žanr i, već deceniju zajedno fotografišu rok koncerte i aktivno izlažu, predstaviće se zanimljivim i dokumentarističkim fotografijama, koje sadrže i njihove lične doživljaje rok nastupa kojima su prisustvovali.

     Ocenivši da je „rok fotografija dokument o idealima, o svetu, različitim shvatanjima, tendencijama, raznolikosti među ljudima, toleranciji i mogućoj širini duha“, autori navode da kroz dokumentovanje javnih nastupa različitih i raznovrsnih autora iz sveta rok muzike žele da „prikažu i da potvrde postojanje malog parčeta slobode i slobodnog i boljeg sveta“.     

     Anamarija Vartabedijan je slikarka, grafičarka i dizajnerka, bavi se fotografijom i predaje na Beogradskoj poliotehnici. Priredila je 35 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu i učestvovala na više od 80 grupnih izložbi, kao i na 18 izložbi porodice Vartabedijan. Za svoj rad je nagrađivana, a za deset godina je fotografisala više od 300 koncerata i svirki u regionu, sarađivala sa mnogim bendovima, muzičkim časopisima i internet portalima. Urednica je fotografije na www.davidsubrock.com i pokrenula je projekat „Rock momenti“.

     Stanislav Milojković je fotograf i urednik fotografije u dnevnom listu Danas. Već trideset godina beleži atmosferu i dešavanja na rok koncertima. Sarađivao je sa rok štampom na prostoru bivše Jugoslavije, većinom internet portala, kao i sa mnogim muzičkim grupama čije omote i potpisuje. Priredio je više od 25 samostalnih izložbi, a dobitnik je Gran-prija na Međunarodnoj izložbi rok fotografije „Gitarijada 2007“ u Zaječaru.

     Izložba se može pogledati do 13. jula.

                                   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari