Počelo uklanjanje marine Noarus u Bloku 45 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

Komunalna inspekcija Grada Beograda došla je jutros u Blok 45 i počela da uklanja marinu „Noarus“ uz asistenciju policije.

„Došli su da uklanjaju Noarus neregistrovanim brodom. čekamo rečnu policiju, tu je kopnena policija došla da pruži ‘asistenciju’. Videćemo šta će da bude“, kaže za Danas Vesna Josić, diplomirana pravnica i član pravnog tima beogradskih splavara.

Kako kaže Josić, rečne policije već neko vreme nema, iako se insistira na njenom dolasku.

„Insistiramo da dođe rečna policija, da se dobije plovidbena dozvola od broda i da se dobije dozvola za upravljanje brodom od ovih koji su na brodu. Insistiramo da se dobiju papiri od Uprave i brodove i kapetanije“, kaže Josić.

Prema njenim rečima, kopnena policija je odbila da pozove rečnu.

„Kopnena policija kaže da nema nadležnost nad time. Terali smo ih da zovu rečnu policiju. Odbili su i rekli su da zovemo mi. Onda sam zvala rečnu policiju. Dužnost rečne policije je, po zakonu, da izvrši proveru plovila i da, ukoliko je plovilo neadekvatno, rečna policija je dužna da sprovede plovilo do nadležnog organa, što je u ovom slučaju Inspekcija za bezbednost plovidbe. Rečna policija uporno pokušava mene da ubedi da sam ja dužna da zovem Inspekciju bezbednosti plovidbe što je potpuna budalaština“, kaže Josić.

Kako je Danas nezvanično saznao juče kasno uveče, ovo uklanjanje marine Noarus i još dva plutajuća objekta – splava Raš i Vilenjak, planirano je za danas u ranim jutarnjim satima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari