“Ukoliko jedan dnevni list destabilizuje vladu, kakva je to vlada”: Ivan Ivanović odgovara Ani Brnabić 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Ukoliko jedan dnevni list toliko destabilizuje vladu ili koči investicije, svi građani treba da se zapitaju kakva je to vlada. Ponašanje gđe Brnabić je neprihvatljivo i neodgovorno, kaže za Danas voditelj Ivan Ivanović, komentarišući ponovno mahanje našim listom od strane premijerke Srbije Ane Brnabić.

Brnabić je jutros gostovala na TV Hepi, i uz standardno mahanje naslovnicom Danasa, ponavljanjem fraza kako “tajkunski mediji u vlasniku Šolaka” šire laži, klevete, napadaju predsednika i njegovu porodicu, ovoga puta je dodala da ratimo protiv interesa Srbije, odnosno kočimo investicije.

Kako je navela, bilo je slučajeva kada je pisanje “tajkunskih medija”, nanelo štetu Republici Srbiji.

– Mislim da je to što premijerka radi veoma opasno. Ona svojim delovanjem podiže na viši nivo uobičajni odijum prema medijima koji nisu pod kontrolom države i što je još važnije, agresiju i pretnje prema državljanima Srbije zaposlenim u tim medijima. Sve to radi sa pozicije predsednice vlade, što njenoj priči daje “legitimitet” i samim tim opasnost čini većom – ističe Ivanović.

Prema njegovim rečima, Brnabić nema nikakvo znanje i iskustvo u oblasti medija i ne nudi nikakve dokaze za neprijateljsko delovanje ovih medija, tako da su njene izjave obične spekulacije, izazvane ličnom netrpeljivošću.

– Kako god, htela to ili ne, ona nosi autoritet teoretski najvažnije funkcije u zemlji i njene nepromišljene izjave mogu imati ozbiljne posledice i ugrožavaju živote izvesnog broja državljana Srbije koji su zaposleni u ovim medijima. Takvo ponašanje je suprotno suštini funkcije premijera. Treba podsetiti i na činjenicu da su sve poluge moći u njenim rukama, tako da ako misli da neki zakoni nisu dobri ili da je pravosuđe korumpirano, može brzo i lako da reaguje i promeni to. – poručio je Ivanović, podvukavši da je ponašanje Ane Brnabić neprihvatljivo i neodgovorno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari