"Umesto dečije bolnice i dan danas livada": Mila Popović ukazala na šest "pustih" obećanja SNS o Tiršovoj 2 (VIDEO) 1Foto: SSP/Tviter/printscreen

Predsednica beogradskog Odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović ukazala je večeras na šest „pustih“ obećanja SNS o izgradnji dečije bolnice Tiršova 2, navodeći da na mestu gde je predviđena ova dečija bolnica i dan danas stoji livada.

„Sve to u zemlji u kojoj se deca leče SMS porukama, a roditelji u bolnicama spavaju na stolicama da bi bili uz svoju decu, u 21. veku. Toliko o SNS-u“, naglasila je Mila Popović.

"Umesto dečije bolnice i dan danas livada": Mila Popović ukazala na šest "pustih" obećanja SNS o Tiršovoj 2 (VIDEO) 2
foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Kroz video snimak koji je podelila, šest obećanja SNS vlasti počinju izjavom Aleksandra Vučića od 21. septembra 2018. godine, gde kaže da je dečija bolnica jedan od prioriteta i navodi da je konzervativni rok za završetak radova Tiršove 2 kraj 2022. godine.

„Mi ćemo da pojurimo da to bude šest meseci ranije“, naveo je tada Vučić.

Drugo obećanje u vezi Tiršove 2, kako se navodi u videu, dao je bivši gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić samo dan posle Vučića.

„Idemo po planu i nadam se da ćemo uspeti da to realizujemo u rekordnom roku, jer nam je to važno“, poručio je tada Radojičić, gostujući na RTS.

Isti čovek samo tri godina kasnije, 16. jula 2021. obećava „da ćemo u roku od dve do tri godine imati završenu zgradu“.

Kao četvrto obećanje, ponovo izjava Radojičića, koju je i Danas preneo 21. oktobra 2021. godine, gde gradonačelnik kaže da misli da su ušli u fazu da će ovaj projekat sigurno biti završen do kraja 2024.

Sledeće obećanje dao je Vučić 30. maja prošle godine.

„Verujem da ćemo do proleća 2025. godine imati potpuno novu bolnicu“, naveo je predsednik Srbije.

Šesto obećanje dao je Marko Blagojević u izjavi za RTS, odgovarajući na pitanje kada će Tiršova 2 primiti prve pacijente:

„Rok za izgradnju je tri godine. Nakon toga sledi opremanje tog objekta, što znači da, očekujem da novi objekat bude pušten u rad i primi svoje prve pacijente do kraja 2026. godine“, naveo je ministar za javna ulaganja Marko Blagojević, 6. marta ove godine.

„Prošlo je pet godina, a dečije bolnice Tiršova 2 nema. Da li će je i kada biti to više niko ne zna“, konstatuje se u video prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari