Umesto dnevnica paketići za decu 1Foto: FreeImages /Julia Freeman-Woolpert

Funkcioneri i odbornici Jedinstvene Srbije iz Leskovca odrekli su se po jedne dnevnice i za taj novac kupili novogodišnje paketiće.

Paketići su darovani šezdesetoro dece iz socijlno ugroženih porodica u leskovačkim selima, rečeno je danas FoNetu u Gradskom odboru te stranke.

U okviru akcije koju su nazvali „Jedna odbornička dnevnica – jedan novogodišnji paketić“ odbornici i funkcioneri ove stranke su u dva navrata obilazili leskovačka sela i deci čiji roditelji nisu u mogućnosti da ih obraduju za novogodišnje praznike, podelili paketiće.

Članice Aktiva žena ove stranke su slatke poklone darivale i članove“ Kreativne radionice“ leskovačke Specijalne škole „11 Oktobar“ koju pohadjaju deca sa smetnjam au razvoju.

Aktivistkinje JS kažu kako su stekle utisak da je deci bilo veoma drago što ih se neko setio i najvile da će organizovati nove akcije radi podrške što uspešnijem socijalnom razvoju učenika ove škole.

„Drago mi je da su članice Aktiva žena Jedinstvene Srbije iz Leskovca osetile potrebu i našle vremena da nas posete i vide kako učimo i rastemo“, rekla je defektolog Dragana Ranđelović koja vodi kreativnu radionicu „Novogodišnje zvezdice“ pri ovoj leskovačkoj školi.

Ona je dodala da je dobrodošla i potrebna šira socijalna podrška u cilju što uspešnijeg  socijalnog razvoja učenika.

Aktivisti Jedinstvene Srbije su osnovne životne namirnice pred novu godinu odneli i porodici Stanimirović, koja se nalazi na teškom socijalnom položaju.

U Gradskom odboru ove stranke kažu da ne žele da zaborave svoje siromašne sugradjane, naročito decu i da su želelei, na ovaj način, da im pruže bar malo radosti.

„Svesni smo da su mnogi Leskovčani u veoma teškom materijalnom i socijalnom položaju i sledeći politiku Jedinstvene Srbije, odrekli smo se odborničkih dnevnica.

Osmesi, radost i sreća mališana tokom dodele novogodišnjih paketića i fotografije sa Deda Mrazom je doživljaj koji će oni pamtiti, što je najbolja potvrda da smo uradili korisnu stvar“, kažu u ovoj stranci. Najavljeno je da će ovakve akcije postati tradicionalne i da će ih organizovati novcem
iz svog džepa a ne iz budžeta grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari