UN Women: Srbija zemlja prikrivenog patrijarhata

Ostavite komentar


  1. U Srbiji ne vlada „Prikriveni patrijahat“ nego je Srbija patrijahalna, pravoslavna drzava u kojoj je porodica iznad svega. I u cemu je tu problem? Nasilje se moze izbeci samo pravilnim vaspitanjem i obrazovanjem u kome ce roditelji, ucitelji, nastavnici i profesori biti autoritativni i postovani pre svega u zajednici u kojoj zive, delaju i stvaraju. Devalviranjem roditeljstva i vaspitaca u svetu drustvenih mraza na internetu stvara devijantne osobe koje se u novije vreme aboliraju i homoseksualizam, transrodnost, SMBD i incest vise nisu bolest a vec se priprema plan da se i pedofilija ozakoni jer sta je drugo ako ne, citiram: „Cilj je podizanje svesti i smanjenje porodičnog i nasilja nad ženama i devojčicama,“… Da neko drugi, slatkorecive „Tete“ i „Cike“ uce decu da oni nisu deca vec licnosti i da ce oni koji nisu njihovi roditelji koji su ih doneli na svet i muce se i rade da im obezbede srecno detinjstvo i mladost, minimiziraju ulogu ljudi koji se obrazuju godinama da budu vaspitaci i oni koji ce im preneti znanje… Dame i gospodo legitimisite se: Da li ste u braku i koliko dece imate, unucadi… Koje ste skole zavrsili i sa kakvim uspehom, iz kakvih porodica poticete i naposletku – koja su vasa politicka ubedjenja. Jer manipulacija decom je najveci greh a narocito u politicke svrhe.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.