U Adi je potpisan sporazum o osnivanju Socijalno-ekonomskog saveta opštine, koji će ostvarivati saradnju sa Socijalno-ekonomskim savetom Republike Srbije, Pokrajinskim socijalno-ekonomskim savetom, drugim nadležnim državnim organima i organima lokalne samouprave, i sa pojedinim međunarodnim organizacijama i institucijama u cilju podizanja nivoa stručnog rada i efikasnijeg funkcionisanja.

Sporazum su potpisali predsednik opštine Zoltan Bilicki, zastupnik Saveza samostalnih sindikata u opštini Ada Miroslav Belančić i predstavnik Unije Poslodavaca Vojvodine Stanko Krstin.

Savet je osnovan u cilju uspostavljanja socijalnog dijaloga o pitanjima od značaja za ostvarivanje ekonomskih i socijalnih sloboda i prava čoveka, materijalnog, socijalnog i ekonomskog položaja zaposlenih i poslodavaca i uslova njihovog života i rada, razvoja kulture pregovaranja, podsticanja mirnog rešavanja kolektivnih radnih sporova, razvoja demokratije, izdavanja pojedinih publikacija.

Predsednik opštine Zoltan Bilicki ističe da u Strategiji razvoja opštine Ada, između ostalog, postoji i deo koji predviđa unapređenje i razvoj socijalnog dijaloga sa reprezentativnim udruženjima sindikata i poslodavaca. Shodno tome, smatraju da je socijalni dijalog u opštini Ada na zahvalnom nivou, i da je došao momenat da se to ozvaniči i kroz institucije sistema, tako su pristupili osnivanju Socijalno-ekonomskog Saveta opštine Ada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari