UNESKO Katedra za biotiku pozdravila puštanje na slobodu Mentusa i traži da se svi uhapšeni oslobode

Ostavite komentar


  1. Viđene brutalnosti policije čak prevazilaze one viđene u Miloševićevo vreme, na pr. ono neljudsko gaženje i udaranje demonsttora koji leži oboren udarcem, a prolazeća grupa policajaca se izživljava na njemu. Sramota za vlast koja stalno gudi da teži ulasku u EU, a vandalski se odnosi prsma sopstvenbim građanima. Ovakvim scenama policija prestaje da vrši svoju osnovnu ulogu (zaštitu života građana) i pretvara se u mučitelja. Šta ćete od ovoga kao najbolji dokaz da smo se pretvorili u policijsku državu koja štiti vlast samo jednog čoveka i njegovih sledbenika.

  2. Ne traje taj uticaj Vučića na pravosudni sistem od juče nego punih osam godina. Ne tako davno na paradi SRAMA kad je bio pretučen Vučićev brat Andrej i brat Siniše Malog šest policajaca iz niša otpušteno je iz službe zbog kako kažu nasilničkog ponašanja i ako su nasilnici bili Andrej Vučić i brat Malog. Ove sramne scene koje su obišle ceo svet niko ne spominje kao nasilničke i ako su pretučeni mirni građani koji su sedeli na klupi u parku. mladi naučnik koji je stajao mirno i razgovarao telefonom i mnogi drugi učesnici protesta. Policija nije hapsila prave nasilnike koje je Vučić ubacio među narod da prave nered nego je tukla nedužne građane koji su mirno protestvovali. Lica koja su ubačena među demonstrante su oni Vučićevi bakljaši koji su palili baklje na zgradama za vreme policijskog časa i puštali preko razglasa poruke SNS-a.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.