UNS: Američki novinar se izvinio u ime svoje države za bombardovanje RTS-a

Ostavite komentar


    1. Alisa:Čovek zna da je to bio zločin koji se mora najoštrije osuditi.

      1. Americki novinar je pozitivno uradio, sto se izvinio u ime svoje zemlje. Problem je, sto su novinari koji su tada radili u RTS, namerno zrtvovani od rezima S.Milosevica. Zasto su zrtvovani,to znaju oni i SPS i njima bliskih radikala, koji su ponovo i danas na vlasti sa istom ideologiom i slicnim ponasanjem..
        Ovakav mentalni sklop ne moze shvatiti ni Mr.Dzeremi..

    2. Velika je stvar, kada čovek ima savesti a potom i hrabrosti da se izvine u ime 300 miliona Amerikanaca, kojima je ubistvo tudjih državljana kao „dobar dan“?! Eh, sada, to govori i o nečemu drugom? To govori kakav je taj narod, kada od 300 miliona ljudi, radnika, novinara, intelektualaca, naučnika, boraca za slobodu i ljudska prava, NIKO nije smeo, na bezbrojnim konferencijama za štampu, da postavi pitanje američkim zvaničnicima, ZAŠTO SU POBILI OVE LJUDE, I DA LI SU SVESNI DA SU POČINILI ZLOČIN KAKAV NIJE POČINILA NI NACISTIČKA NEMAČKA? Znao sam da je američko društvi priglupo i needukovano, ali nisam mogao da verujem da je toliko licemerno i amoralno. No, to je njihovo ogledalo u kome ne bih, zaista, želeo da se ogledam. Ovom novinaru svaka čast jer je shvatio da se neke stvari ne smeju raditi čak ni svojim neprijateljima. Svestan je da je američka soldateska, ubila sa predumišljajem ljude na poslu, i to iz čistog besa i objesti, ne bi li pokazali malim Srbima da mogu da urade šta hoće jer, njih nema ko da kazni jer, za njih ne postoji Haški tribunal.

    1. Tesko od tebe istorijska licnos sestro da ispadne…al sve je moguce,sam ti nastavi

  1. Kakvu je pretnju imao NATO od novinara i odlučili da ih ubijaju. To je bio zločin nad zločinima.

  2. Iskreno izvinjene je pravi gest kolege novinara iz SAD-a ali nikada necemo zaboraviti tu 1999 i sve ono sto se desilo!

  3. Jedan novinar ne predstavlja masineriju USA, treba americka administracija da se izvine Srbiji, RTSu i nasem narodu za pocinjen zlocin bez presedana.

  4. Izvinjenje je u redu,ali ono u ovom slucaju dolazi od pojedinca,sto je njegov licni cin.Mi nikada nismo dobilo zvanicno izvinjenje od Americke vlade,kao jednog od glavnih protagonista bombardovanja nase zemlje 1999. godine.

  5. Nista nama nije lakse ako se neko sada setio da se izvini za zlocin od pre 20 godina.

  6. Pored izvinjenja potreba je i promena svesti da je bombardovanje bio zlocin i da je odgovornost na zapadnim silama.

  7. Ljudski od tog novinara, ali izvinjenje treba da stigne sa njihovog državnog vrha.

  8. Hvala lepo, ali od izvinjena nemamo nista, neko mora da odgovara za sve to.

  9. Njegovo izvinjenje neće pomoći porodicama ubiljenih 16 radnika Radio-televizije Srbije!

  10. Amerika ne treba da se izvinjava vec da salje novac da se zemlja ocisti od zagadjenja kao posledica bombatrdovanja. Jedino takvo izvinjenje treba prihvatiti donekle. Nestali zivoti se ne zaboravljaju i ne prastaju.

  11. Nijedno izvinjenje ne moze izbrisati zlocin nevinih zrtva i opravdati to sto niko nije odgovarao za njihovu smrt.

  12. I ja imam da pitam „zasto“.
    Zasto i kada je Danas postao sastajaliste botova?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.