UNS sa svojim ogrankom na Kosovu: Omogućiti nesmetan rad televiziji Klan Kosova 1Foto: Shutterstock/Gaurav Paswan

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Kosovu protestuje zbog odluke kosovskog Ministarstva industrije, preduzetništva i trgovine da potvrdi oduzimanje licence na osnovu koje radi televizija Klan Kosova i traži da se tom najvećem TV kanalu na Kosovu, omogući nesmetan rad, saopštio je UNS.

To udruženje navodi da je „ova odluka nedopustiva“ i da je vide „kao akt cenzure koji dovodi do ugrožavanja slobode medija i medijskog pluralizma“.

U saopštenju se podseća da je prištinska Komisija za razmatranje žalbi za registraciju preduzeća odlučila u petak, 28. jula da je Agencija za registraciju preduzeća Kosova postupila u skladu sa zakonom kada je suspendovala odobrenje na osnovu koje posluje televizija Klan Kosova.

Kako je saopšteno iz Ministarstva industrije, preduzetništva i trgovine, odlukom Komisije ovaj slučaj je okončan u okviru Ministarstva, a izdavač ovog medija ima pravo da podnese tužbu nadležnom sudu.

To Ministarstvo je 14. juna podnelo krivičnu prijavu protiv Trgovinskog preduzeća Klan Kosova sa tvrdnjom da su u poslovnoj dokumentaciji ove firme navedeni „gradovi Peć i Đakovica u Srbiji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari