UNS: Penzionisani policajac osuđen zbog pretnji novinaru iz Loznice 1Foto: Z. S. M.

Osnovni sud u Loznici osudio je danas bivšeg policajca Dragića Filipovića na osam meseci zatvora, uslovno dve godine, zbog ugrožavanja sigurnosti i vređanja novinara „Večernjih novosti“ iz tog grada Vladimira Mitrića, saopštilo je Udruženje novinara Srbije.

„Filipović je na osnovu tužbe za uvredu, koju je podneo Mitrić, novčano kažnjen sa 40 hiljada dinara. Sud je u predmetu koji je vodila sudija Dubravka Todorović naložio mere zabrane prilaska Mitriću na 100 metara, najduže tri godine“, navedeno je u saopštenju UNS.

Ovo je prvostepena, nepravosnažna presuda na koju pravo žalbe imaju javni tužilac, Filipović i Mitrić.

„Policajac koji me je obezbeđivao potvrdio je na sudu da mi je optuženi javno i isuviše glasno rekao da će me ‘kako pouzdano zna, onaj koji me je premlatio, ponovo premlatiti’, misleći na ono što je učinio njegov kolega pre više od 18 godina, na način koji je, po batinjanju i svemu ostalom, bio skoro sličan ataku na Milana Pantića“, rekao je Mitrić.

On je ocenio da su policija, OJT i sud reagovali efikasno, časno i profesionalno, što u vreme napada od pre 18 godina nije bio slučaj.

Vladimir Mitrić, novinar iz Loznice, već 18 godina živi pod policijskim obezbeđenjem.

Prošle godine u oktobru, dok je bio u Draginjcu na novinarskom zadatku u jednom restoranu, policajac u penziji Dragić Filipović je počeo da ga vređa i da mu preti, saopštio je UNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari