UNS: Policija da utvrdi ko vređa i ugrožava sigurnost novinarke Ivone Karan 1Foto: N1

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje vređanje i nasrtanje na novinarku portala NS uživo Ivonu Karan koje se dogodilo juče dok je izveštavala sa predstavljanja Generalnog urbanističkog plana Novog Sada koje je ogranizovalo JP Urbanizam i traži da policija identifikuje osobe koje su je vređale i više puta fizički nasrtale na nju.

Kako je za UNS izjavila Ivona Karan, četiri gospođe koje se pojavljuju na ovakvim skupovima, ali koje lično ne poznaje, vređale su je nazvavši je glupom, neobrazovanom, ćurkom, pitale za koje pare jedeš g… Zatim su me opkolile, a dve su pokušale i da me izbace dok im se nije suprotstavila koleginica Ana Lalić iz portala Nova, koju su takođe gurnule, rekla je Karan UNS-u.

U saopštenju se navodi da je Ivona Karan posle pola sata morala da napusti skup jer uvrede i dobacivanja od pomenutih osoba i pojedinih ekoloških aktivista nisu prestajali o čemu postoje i video zapisi. Kako je dodala, osećala se ugroženo i uznemireno, a u jednom trenutku je moralo da reaguje i obezbeđenje kako bi je zaštitilo.

UNS će ovaj incident prijaviti Stalnoj radnoj grupi za bezbednost novinara i pratiti slučaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.