UNS: RTS da objavi pismo Pavlovića 1

Udruženje novinara Srbije pozvalo je rukovodstvo Radio-televizije Srbije (RTS) da objavi pismo koje je predsednik Programskog saveta RTS Milivoje Pavlović uputio glavnom i odgovornom uredniku Informativnog programa Nenadu Stefanoviću, zbog emisije „Da, možda, ne“.

Emisija je bila posvećena presudi Haškog tribunala ratnim liderima bosanskih Hrvata i Republici Hrvatskoj i koja je, po Pavlovićevom objašnjenju, izazvala uznemirenje javnosti,
navodi se u saopštenju.

U izjavi Večernjim novostima Pavlović je rekao da mu „zbog sadržaja i toka emisije“ telefon „zvoni celog dana“, da mu se javila većina članova Programskog saveta i „mnogi
ozbiljni ljudi“, napominje se u saopštenju.

Ova emisija bitno odudara od uređivačkih standarda kojima treba da se rukovodi javni medijski servis, debata na veoma delikatnu i ozbiljnu temu nedopustivo je slabo pripremljena i loše vođena, rekao je Pavlović, kaћe se u saopљtenju UNS.

Kao takva, ona ne doprinosi odgovornom i nepristrasnom informisanju građana o dogaрajima iz bliske prošlosti, kazao je Pavlović. On je dodao da za objektivnom interpretacijom prošlosti postoji veliko interesovanje najšire javnosti i da Programski savet RTS, koji je opisao kao „nezavisno regulatorno telo“, treba da kontroliše rad RTS-a.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.