UNS: Selektivno davanje izjava medijima nakon polaganja zakletve gradonačelnika Severne Mitrovice 1foto FoNet/Kossev

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da pojedine srpske redakcije koje su izveštavale sa polaganja zakletve novoizabranog gradonačelnika Severne Mitrovice Erdena Atića nisu mogle da postavljaju pitanja, kao i da nekima nije bilo dozvoljeno da uđu u zgradu Skupštine opštine.

Kako je preneo UNS, sa medijskim ekipama nije komuniciralo osoblje iz službe za odnose sa medijima, već je to radilo obezbeđenje, dok prevod na srpski jezik nije bio omogućen.

Novinarka Radija Kosovska Mitrovica Ivana Vanovac rekla je da su se službenici i zamenici gradonačelnika ponašali nekorektno i diskriminatorno, kao i da se gradonačelnik novinarima obraćao selektivno.

Prema navodima novinara koji su prisustvovali događaju, gradonačelnik nije želeo da srpskim novinarima odgovori na pitanja, dok je to učinio novinarima iz albanskih redakcija.

Novinarka portala Gračanica onlajn Ana Marković navela je da su mnogi mediji koji su izveštavali na srpskom i albanskom jeziku ostali ispred zgrade Opštine i nije im bilo dozvoljeno da uzimaju izjave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari