Novi gradonačelnik Severne Mitrovice Erden Atić položio zakletvu i uputio poziv građanima: Dođite i upoznajte nas 1Foto; Print Screen Kosovo online

Erden Atić položio je zakletvu kao novi gradonačelnik opštine Severna Mitrovica, prenose mediji sa Kosoova.

Kako se navodi, predsednik Skupštine opštine Nedžat Ugljani rekao je da su se stekli svi uslovi za nastavak postupka polaganja zakletve.

KoSSev prenosi da je Atić položio zakletvu uz prisustvo 13 odbornika i tako postao prvi albanski gradonačelnik Severne Mitrovice.

Katarina Ađančić postala je njegova zamenica.

Atić je posle polaganja zakletve, izjavio je da će raditi za sve građane bez razlike, kako bi im olakšao svakodnevni život, dodajući da mu je cilj da normalizuje situaciju, prenosi Reporteri.

On je pozvao građane na saradnju, rekavši da uz sebe ima tim koji će raditi za dobrobit svih.

„Izborni rezultat i izborni proces bili su u skladu sa zakonom. Tim će raditi za sve građane. Pozivam ih da dođu i upoznaju nas i sarađuju na dobrobit svih“, kazao je Ati, prenosi Kosovo online.

Na pitanje u vezi otvaranja mosta na Ibru, Atić je kazao da je zahtev Skupštine opštine već kod Ministarstva.

„Naš cilj kao izvršne vlasti je da olakšamo život građanima, bez obzira na prepreke koje građani imaju u toj dimenziji. Posvećeni smo rešavanju tih problema“, rekao je Atić.

Kako je preneo KoSSev, kosovska zastava je na zgradi opštine Severna Mitrovica i prisutan je veliki  broj novinarskih ekipa. Kako se dodaje, kosovska policija je uoči sednice uz pomoć pauk službe sa južne strane, uklanjala automobile parkirane u kružnom toku neposredno pored glavnog mosta, koji je inače zatvoren za saobraćaj vozilima.

Atić je pobedio na vanrednim izborima održanim 23. aprila na kojima je izlaznost bila samo 3,47 odsto, a osvojio je oko 66 odsto glasova.

Izbori su održani nakon što su prethodni predsedavajući sa Srpske liste podneli ostavke u novembru prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari