UNS: Srpska lista da poziva sve medije na konferenecije 1UNS Foto: Logo

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Kosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Kosova i Metohije, saopšteno je danas iz udruženja.

Kako se navodi u saopštenju, novinari redakcija Kossev portala i Televizije N1 javno su ukazali na to da nisu bili pozvani na važnu konferenciju održanu 16. oktobra, na kojoj je Srpska lista saopštila odluku da izlazi na kosovske lokalne izbore održane 17. oktobra.

Urednica Kossev portala Tatjana Lazarević, koja je ipak došla na konferenciju, javno je istakla da njena redakcija ni ovog puta nije dobila poziv i upitala predstavnike Srpske liste kada će prestati sa selektivnim pozivanjem medija i početi da obaveštavaju Kossev portal o događajima.

Predsednik Srpske liste i ministar u kosovskoj Vladi Goran Rakić odgovorio je da je „očekivao konkretnije pitanje“, kao i da „nije vreme da pričamo o tome“, ali i poručio da se novinari Kossev portala zapitaju zašto ih ne obaveštavaju“.

UNS i UNS na Kosovu takvu praksu smatraju nedopustivom i pozivaju predstavnike Srpske liste, čelnike u lokalnim sredinama iz redova te liste, da bez selekcije informišu redakcije o događajima predviđenim za medijsko praćenje, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari