UNS: Tužilaštvo da otkrije i pokrene postupak protiv onih koji prete novinarki Danasa 1Foto: Danas/Radenko Topalović

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je danas pretnje novinarki lista Danas Nini Čolić i zatražilo od Tužilaštva za visokotehnološki kriminal da otkrije ko joj je pretio i pokrene postupak protiv tih osoba.

Pretnje poput „Igraš se sa životom“, „Nećeš ti dugo“ i „Očekuj snajper“, novinarki upućene su na redakcijskom TikTok kanalu, gde je objavila prilog o zapleni automobila Uroša Panića, sina kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Čolić je za UNS rekla da je Danas pretnje prijavio tužilaštvu, a da se ona ne oseća prijatno.

Ne mislim da sam bilo šta novo rekla na video-snimku i nisam očekivala da će situacija otići u tom pravcu“, kazala je Čolić i dodala da je zahvalna svojoj redakciji zbog podrške.

UNS je u saopštenju naglasio da su pretnje novinarima neprihvatljive i da autori takvih sadržaja moraju da snose odgovornost.

Na video snimak, na zvaničnom TikTok nalogu redakcije Danas, stiglo je više pretnji redakciji i autorki i novinarki Nini Čolić, a u kom je govorila o zapleni automobila marke lamborgini, u vlasništvu Uroša Panića, sina kontroverznog Petra Panića Pane i kumića Aleksandra Vučića.

Pretnje su prijavljene Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal. Sporni snimak traje 1,36 minuta, a do objave teksta isti je pogledalo skoro 400 hiljada ljudi, a među preko 300 komentara našlo se i više uvredljivih, ali i onih koji se mogu okarakterisati kao pretnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.