"Tebi je bolje da čuvaš tu glavu što je nosiš na ramenima": Stigle pretnje novinarki Danasa 1Foto: TikTok/Danas.rs

Na video snimak, na zvaničnom TikTok nalogu redakcije Danas, stiglo je više pretnji redakciji i autorki i novinarki Nini Čolić, a u kom je govorila o zapleni automobila marke lamborgini, u vlasništvu Uroša Panića, sina kontroverznog Petra Panića Pane i kumića Aleksandra Vučića.

Pretnje su prijavljene Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal. Sporni snimak traje 1,36 minuta, a do objave teksta isti je pogledalo skoro 400 hiljada ljudi, a među preko 300 komentara našlo se i više uvredljivih, ali i onih koji se mogu okarakterisati kao pretnje.

“Mislim da će Pani da pišu još jedan incident u dosije posle ovog videa”, piše u komentarima.

Deo komentara koji sadrži preteće poruke poslat je sa profila za koje se ne može sa sigurnošću utvrditi o kome se radi.

“Tebi je bolje da čuvaš tu glavu što je nosiš na ramenima, nego da nabijaš preglede na društvenim mrežama”, još jedan je komentara upućen autorki.

@danas.rs Sigurno ste videli video na kom Uroš Panić vozi svoj lamborgini i bahato proziva policiju, ali znate li priču iza ove priče? ⏩ #foryoupage #foryou #fyp #danas #vesti #news #lamborghini #lamborghinihuracan ♬ News, news, seriousness, tension(1077866) – Lyrebirds music

Nekolicina komentara odnosi se i na deo snimka u kom se govori o tome da se u javnosti za oca Uroša Panića, Petra Panića Panu, pročulo kada je povezivan sa incidentom nakon jednog TV duela Vojislava Šešelja, kada je pretučen advokat Nikola Barović te da iz tog perioda datira čuvena cinična Šešeljeva izjava da se Barović „okliznuo na koru od banane“.

“Hoćeš i ti da se oklizneš na koru od banane”, “Ako nastaviš mnogo da pričaš i ti ćeš se okliznuti na koru od banane” i “Opasne su kore od banane”, komentari su ispod snimka.

U odeljku za komentare može se naći i nekolicina direktnijih pretnji, a starosnu dob autora istih nije moguće sa sigurnošću utvrditi.

“Igraš se sa životom”,“Nećeš ti dugo”, “Da si manje pričala”, “Metak”, “Nećeš ti dugo pričat”, “Briši dok vas ne pojede mrak”, „Očekuj snajper“, samo je deo niza dvosmislenih poruka koje su stigle.

Panić je široj javnosti postao poznat po kršenju zakona, bahatoj vožnji i bežanju od policije po centralnim beogradskim ulicama, a snimke u kojima se vidi kako vređa policiju i prekoračuje dozvoljenu brzinu, redovno kači na društvene mreže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari