UNS: Više primera da vlast često unapred zna na čemu rade profesionalni novinari

Ostavite komentar


  1. Na zalost, pokojni Djindjic nije raspustio UDBU onda kada je za to imao priliku. Sada nam se to sve vraca na velika vrata. A danas u UDBI slavlje zbog „pada Djukanovica“, slavlje kao da su dobili povisicu.

    1. Ne treba žaliti- i da je Đinđić „raspustio“ bivšu UDBU, i on, ali i kasniji moćnici bi instalirali neku još nesposobniju UDBU i možda čak bezobrazniju koja bi, kao u vreme Broza i Rankovića, sakupljala sve podatke o SVIM stanovnicima Srbije. I Đinđić bi imao nekog svog R. Markovića, Stanišića, Stamatovića pa i današnjeg „ober udbaša“ Gašića!

  2. Gospodo iz UNS, ko je za Vad profesionalni novinar? Po meni to je neko/ka osoba koja poseduje VII stepen stručne spreme, a ne neko ko je po nečijoj preporuci bez fakulteta dobio nekakvu „novinarsku“legitimaciju i kao takav vrši javnu novinarsku delatnost. Kao što Vi imate kojekakve „insajdere“, „uzbunjivače“, zašto mislite da isti ti „insajderi“, „uzbunjivači“ ne postoje u redakcijama odakle cure informacije prema vlastima. Niste Vi stavili tapiju na njih pa da ne postoje isti u Vašim redovima. Razmislite o tome. Nije novac jedini pokretač ljudskog razmišljanja, tu je ponekad ponos i pripadnost zajednici.

  3. Naravo da zna, kad sve i svakog prisluškuju i prate. To svi znaju, pa i državno udruženje novinara UNS.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.