Upis dece u vrtić i predškolsko od 11. aprila do 13. maja 1Foto: Milovan Milenković (arhiva)

Ovogodišnji konkurs za upis dece u beogradske predškolske ustanove biće raspisan 11. aprila i trajaće do 13. maja, dok će preliminarne liste biti objavljene 6. juna, najavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, preneo je danas Beoinfo.

Gak je obećao da će roditelji i staratelji imati dovoljno vremena da konkurišu za mesto svog deteta u vrtiću.

„Zahtevi za upis podnosiće se elektronski, putem usluge ‘eVrtić’ na portalu eUprave kao i prethodnih nekoliko godina. Sa tim sistemom smo uhodani, očekujem da sve protekne u najboljem redu“, rekao je Gak.

On je najavio i da će preliminarne liste upisane dece biti objavljene 6. juna, posle čega će uslediti rok za žalbe koji će trajati do 15. juna, koje će upisne komisije razmatrati do 24. juna.

Dodao je i da će tačan broj slobodnih mesta biti poznat uoči konkursa, kada će sve ustanove dostaviti raspoložive kapacitete svojih objekata.

„Ono što je izvesno, u septembru ćemo novu radnu godinu startovati sa oko 1.000 mesta više, s obzirom na to da su od prošlog septembra otvorena tri novi vrtića, na Vračaru, u Obrenovcu i na Čukarici, a da će do sledećeg septembra početi sa radom još tri, u Filmskom gradu, Zemunu i naselju Zuce“, najavio je Gak.

Na prošlogodišnjem konkursu bilo je slobodno oko 14.000 mesta u 17 beogradskih predškolskih ustanova, odnosno u više od 300 vrtića, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari