Uprava Klinike "Dr Laza Lazarević": Tvrdnje koje su doktorke iznele na konferenciji netačne, pozvali smo nadležne da hitno reaguju 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Uprava Klinike „Dr Laza Lazarević“ demantovala je tvrdnje doktorki ove klinike, koje su na današnjoj konferenciji za medije iznele informacije da se u pomenutoj ustanovi pacijenti ne tretiraju po zakonu, kao i da se putanja lečenja nekih od njih završila pogubno.

Na konferenciji o „Ishodima i posledicama fatalnih lečenja u Klinici za psihijatrijske Bolesti „Dr Laza Lazarević“, doktorke su, između ostalog, kazale i da v.d. Ivana Stašević Karličić telefonom prepisuje terapije koje mogu biti opasne po život pacijenta.

Ipak, iz Uprave tvrde da su sve pomenute informacije netačne, i da je Klinika već preuzela korake da zbog toga pomenuti lekari snose odgovorost.

„Upravo smo pismeno pozvali sve nadležne institucije, uključujući Ministarstvo zdravlja, nadležno tužilaštvo i Lekarsku komoru, da hitno reaguju u skladu sa Zakonom i etičkim kodeksima“, najavili su iz Uprave Klinike „Dr Laza Lazarević“.

Kako dodaju, uvereni su da će svi akteri „svakog eventualnog protivzakonitog dela snositi odgovornost, uključivši i one koji lažnim tvrdnjama uznemiravaju javnost“.

Osim toga, ističu da su apsolutno uvereni u netačnost danas iznetih informacija.

„Institucije su zbog toga hitno pozvane da neodložno reaguju“, zaključili su.

Podsećamo, Uprava Klinike za psihijatrijske bolesti Dr „Laza Lazarević“ početkom tekuće nedelje uputila je saopštenje sa namerom demantovanja svih navoda koje je u ponedeljak izneo dr Rade Panić na konferenciji za novinare, a koji se tiču načina poslovanja aktuelne direktorke ove ustanove, kao i poslovanja same institucije.

Tom prilikom, dr Panić govorio je o prijavi, u kojoj se, kako je rekao, navodi da je direktorka oštetila budžet za oko milion evra, tako što je upisivala pogrešan identitet pacijenata, navodeći ih potom kao N.N. lica, ili upisujući pacijente koji nisu u tom trenutku na klinici, naplaćujući troškove lečenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari