Uređenje puta u kragujevačkom Resniku 1Foto: Grad Kragujevac

U selu Resnik, na deonici puta koji povezuje Kragujevac i opštinu Rača, u toku su radovi na saniranju kolovozne konstrukcije.

Ovo su pripremni radovi pred asfaltiranje ove deonice u dužini od 750 metara. Ukupna vrednost radova je oko devet miliona dinara.

Grad Kragujevac obezbedio je 1,5 miliona, dok je preostali novac obezbeđen na konkursu za izgradnju infrastrukture Ministarstva poljoprivrede.

Direktor Preduzeća za puteve Kragujevac, koje je izvođač radova, istakao je da su sa obe strane puta u dužini od 750 metara urađene bankine od po pola metra.

– Odvodnjavanje se rešava putem zemljanih kanala i propusta. Posle toga se radi kolovozna konstrukcija od kamenog materijala i završni asfaltni sloj saobraćajnice. Planiramo da radove završimo u narednih deset dana i nakon asfaltiranja ovu značajnu saobraćajnicu stavimo u funkciju, kaže Živković.

Radove je danas obišao gradonačelnik Nikola Dašić, koji je istakao da put ima veliki značaj jer povezuje opštinu Rača sa Kragujevcem, kao i da meštani dva sela dobijaju put ispred svojih domaćinstava.

– Do sada je u Resniku urađeno nasipanje puta ka groblju, nove linije javne rasvete i obnovljena su postojeća osvetljenja. U narednih mesec dana, budući da je već raspisana javna nabavka, očekujemo rekonstrukciju sportskih terena za košarku, fudbal i rukomet u dvorištu Osnovne škole “Sreten Mladenović”, istakao je Dašić.

Ovo je treći asfaltirani pravac koji spaja opštinu Rača i Grad Kragujevac.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari