Uručene Oktobarska nagrada i Novembarska povelja grada Novog Sada 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Gradonačelnik Miloš Vučević i zamenica predsednice Skupštine Grada Novog Sada Kristina Karaić uručili su danas Oktobarsku nagradu i Novembarsku povelju grada za 2021. godinu nagrađenim građanima i institucijama.

Dobitnici ovogodišnje Oktobarske nagrade Grada Novog Sada su Tehnička škola „Pavle Savić“, stonoteniserka i paraolimpijka Borislava Perić-Ranković a posthumno je nagrađen fotoreporter Jaroslav Pap.

Novembarska povelja za 2021. godinu pripala je Javno-komunalnom preduzeću „Novosadska toplana“, Predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo“, Crvenom krstu Novog Sada, predsedniku Novosadske biciklističke inicijative Marku Trifkoviću i Ustanovi za izradu tapiserija „Atelje 61“.

„Danas su pred nama ljudi koji Novi Sad čine izuzetnim, a to su pojedinci i institucije, zahvaljujući čijem radu se mnogo izdižemo iznad prosečnosti, koji sve nas podstiču da budemo još bolji, da radimo još više, i da nikada ne zaboravimo vrednosti koje su ugrađene u slobodarske temelje našeg grada“, rekao je Vučević.

U ime nagrađenih obratila se Borislava Perić-Ranković, koja se zahvalila na prestižnom priznanju i istakla da je veoma ponosna. „Hvala na povrenju, u ime svih dobitnika. Malo je reči kojima možemo opisati čast koju ste nam ukazali, ali i teret koji ste nam dali, da u budućnosti opravdamo to što ste u nas verovali“, rekla je ona.

Oktobarska nagrada dodeljuje se povodom obeležavanja 23. oktobra 1944, Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, dok se Novembarska povelja dodeljuje povodom obeležavanja 9. novembra 1918, dana kada je, pred završetak Prvog svetskog rata, srpska vojska ušla u Novi Sad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari