Pretposlednjeg dana Salona knjige i grafike u Pirotu prekjuče su dodeljene sajamske i nagrade sa konkursa za kratku priču Doma kulture, organizatora Salona.

Prva nagrada za kratku priču u iznosu od 12.000 dinara pripala je Miši Andonoviću, druga u iznosu od 10.000 dinara Borisu Starešini, a treća u iznosu od 8.000 dinara Dragani Jovičić, svi iz Pirota. Na konkurs je stiglo 70 radova. Pored tri nagrađene još 12 priča je ušlo u zbirku. Nagrade je najboljim autorima uručio pisac Marko Vidojković.

Nagradu jedanaestog Salona knjige i grafike „Sveti Trifun“„ za kompletnu produkciju kao doprinos književnosti, umetnosti ili nauci dobilo je beogradsko Izdavačko preduzeće „Laguna“..

Nagrada „Loza“ za najbolje pojedinačno izdanje koje afirmiše knjigu u užem ili širem smislu, pripala je Udruženju srpskih izdavača i Matičnoj biblioteci Valjevo za izdanje Antologije pesnika valjevskog kraja „Cvetna duša,“.

Nagradu „Šara“ za estetsko-tehnološki tretman knjige dobilo je beogradsko preduzeće „Admiral Boooks“ za knjigu „Mostarske kiše „ Pere Zupca. Nagrade je predstavnicima ovih izdavačkih kuća uručio predsednik opštine Pirot Vladan Vasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari