Uručene stipendije „Dositeja” najboljim studentima kragujevačkog Univerziteta 1

Najboljim studentima Univerziteta u Kragujevcu danas su dodelje stipendije Fonda za mlade talente. U prisustvu rektora Univerziteta Nenada Filipovića, plakete Fonda za mlade talente, uručili su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i gradonačelnik Nikola Dašić.

Ukupno 140 najboljih studenata u školskoj 2020/2021. godini potpisali su ugovore i uručene su im plakete.

U ime dobitnika stipendije Fonda za mlade talente Katarina Postolović, studentkinja završne godine master akademskih studija na Prirodno matematičkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu.

„Ove godine Fond je dodelio oko 1.500 stipendija u iznosu od 30.000 dinara, a naša želja je da taj trend nastavimo i povećamo iznos, ali i broj stipendija“, rekao je ministar Udoviči koji je predsednik Fonda.

Na Univerzitetu Kragujevcu koji ima 12 fakulteta i jedan institut studira 20.000 studenata i on je četvrti je po veličini univerzitet u Srbiji.

Rektor Univerziteta u Kragujevcu Nenad Filipović rekao je da je „velika čast“ da 140 studenata dobije stipendiju Fonda za mlade talente.

U ime dobitnika stipendije Fonda za mlade talente zahvalila se Katarina Postolović, studentkinja završne godine master akademskih studija na Prirodno matematičkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu.

U toku Akademske nedelje koja se završava dodelom stipendija najboljim studentima Univerziteta u Beogradu, Fond za mlade talente podeliće ukupno 1.490 stipendija.

Pored studenata Univerziteta u Kragujevcu, ugovore o stipendijama potpisali su i najbolji studenti univerziteta u Novom Sadu, Nišu, Novom  Pazaru i Kosovskoj Mitrovici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari