Uskoro izmene Zakona o visokom obrazovanju u vezi sa starim studentima 1Foto: Danas

Ministarstvo prosvete će uputiti dopis svim visokoškolskim ustanovama da postupaju u skladu sa zakonom i zaključcima Vlade kojim se studentima upisanim po starim propisima produžava rok za završetak studija.

 

To je rečeno Danasu u Ministastvu prosvete, povodom žalbi koje smo dobili od starih studenata da fakulteti ne postupaju po ovom zaključku, već čekaju da se promeni Zakon o visokom obrazovanju.

„Izmene Zakona o visokom obrazovanju će biti donete u najkraćem roku, a do tada visokoškolske ustanove treba da postupaju u skladu sa zaključkom Vlade o produženju roka za završetak studija studentima koji su upisani na osnovne studije i na studije na višim školama do 10. septembra 2005. godine i sa zaključkom Vlade o produženju roka za završetak studija studentima koji su upisani na magistarske studije do 10. septembra 2005. godine i studentima koji su prijavili doktorsku disertaciju do 10. septembra 2005. godine, odnosno studentima koji su upisali doktorske studije po propisima koji su važili do tog datuma“, naveli su iz Ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari