Izgradnja novog vrtića u Prokuplju trebalo bi da počeće krajem juna, a novo obdanište rešiće veliki problem nedostatka prostora za smeštaj predškolaca, najavio je juče predsednik opštine Prokuplje Milan Arsović.


Ministarstvo zaštite životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja izdvojilo je 80 miliona dinara za izgradnju novog obdaništa u Prokuplju. Lokalna samouprava uložiće još osam miliona dinara.

Prema rečima predsednika opštine, to je ujedno i najveća investicija u ovoj opštini tokom poslednje tri godine i obeležiće mandat aktuelne lokalne vlasti. U novom prostoru moći će da se smesti 120 dece, od jaslica do predškolskog uzrasta.

– Prema projektu novo obdanište biće veliki srednjevekovni zamak na 992 metara kvadratna i sve u njemu i oko njega biće izgrađeno u tom stilu – kazala je autor projekta, arhitekta Bojana Vukadinović.

Obdanište će imati i 13 ari dvorišnog prostora koji je predviđen za igraonicu, parkić sa toboganima, ljuljaškama i drugim spravama za igru. Pored velike višenamenske sale i igraonice, dečiji zamak iz bajke imaće i šest učionica i pomoćne prostorije za vaspitače.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari