Košarkaška reprezentacija Srbije u subotu završava bazični deo priprema u Folgariji. Proteklih četrnaest dana izabranici Dušana Ivkovića uglavnom su radili na sticanju kondicije i jačanju mišića. Većina igrača slaže se da je upravo uvodni deo priprema najteži i da jedva čekaju da sa planine pređu u halu, tačnije da počnu sa nizom prijateljskih utakmica. Nekoliko reprezentacija već je odigralo bar po jedan pripremni meč za Svetsko prvenstvo, koje će se od 28. avgusta do 12. septembra održati u Turskoj. Slovenija će odigrati čak četrnaest pripremnih utakmica pre početka planetarnog šampionata, dok će reprezentacija Srbije učestvovati na nekoliko veoma kvalitetnih turnira nalik onima u Istanbulu ili Atini.

Selektor će upravo na prijateljskim utakmicama imati prilike da se uveri u sposobnost svojih kandidata i da se blagovremeno zahvali petorici prekobrojnih igrača. Prvobitno je bilo planirano da u Folgariju krene 16 igrača, ali je posle dolaska kapitena Nenada Krstića u italijanskoj bazi boravilo 17 košarkaša.

Opšti je utisak da je najveća konkurencija na mestu krilnog centra. Pozicija Novice Veličkovića je rezervisana, a za mesto u timu boriće se Milan Mačvan, Duško Savanović i Ivan Radenović, koji je trenutno u najnezavidnijoj situaciji. Ivković će morati da se zahvali i jednom centru, a nedoumicu će imati između Miroslava Raduljice i Bobana Marjanovića. Što se tiče spoljnih pozicija, Dragan Milosavljević će verovatno otpasti, dok će se selektor odlučiti kome će ukazati šansu u Turskoj, Ivanu Pauniću ili Aleksandru Rašiću, odnosno Marku Kešelju. Ukoliko Rašić bude bio među dvanaestoricom lako se može desiti da Bojan Popović otpadne sa spiska putnika na Svetsko prvenstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari