Uslovi kineskog uspeha: Dve decenije iskorišćenih šansi

Ostavite komentar


  1. Sad se shvata vizija Tome Nikolica…Dete poraslo,osamostalilo se i ceka kinesku pomoc,investicije,progres,dok on ima satisfakciju i na Dedinju,nasem Zabranjenom gradu…

  2. Interesantan i informativan članak, ali ima greška kod BDP-a zemalja koji su iskazani u trilionima umesto u bilionima dolara. Gospodin Bisenić je očito koristio neki američki izvor podataka, a oni koriste kratku skalu imenovanja brojeva i gde je trilion ono što mi nazivamo bilionom (hiljadu milijardi), jer mi koristimo dugu skalu, pa su tako iskazani BDP-i milion puta veći od stvarnih. Kod vrednosti izvoza je ispravno korišćena reč milijarda, koja uzgred ne postoji u kraćoj skali i gde se za hiljadu miliona koristi reč bilion.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.