Uspešan početak subotičkih srednjoškolaca u kvizu „Mreža čitanja” 1Foto: Zvaničan sajt Gradske biblioteke Subotica

Svih 27 subotičkih srednjoškolaca koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku u gimnaziji „Svetozar Marković”, Politehničkoj i srednjoj Medicinskoj školi, a koji su učestvovali u onlajn kvizu znanja školskog nivoa projekta za podsticanje čitanja i kreativnosti „Mreža čitanja”, plasiralo se na naredni, regionalni nivo takmičenja.

Na ovaj, prvi nivo onlajn kviza, pristupilo je ukupno 626 učenika iz cele Hrvatske i Subotice, a za dalji plasman bilo je potrebno da tačno reše barem 60 odsto odgovora, u čemu su se subotički srednjoškolci odlično pokazali.

U drugoj kategoriji takmičenja, izradi multimedijalog rada, učestvovalo je 25 učenika, među kojima je bila i jedna učenica iz Politehničke škole, a koja se zbog ograničenog broja radova, nažalost, nije plasirala dalje.

Naredni, regionalni nivo kviza održaće se 3. marta 2023. godine, do kada učenici treba da pročitaju i drugi naslov s popisa – „Šest vrana” autorke Li Bardugo.

Projekat „Mreža čitanja” ove godine se realizuje pod naslovom „U mreži različitosti”.

Organizuje ga Hrvatska mreža školskih bibliotekara, a u Subotici ga sprovodi Gradska biblioteka Subotica u saradnji sa NIU „Hrvatska reč”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari