Na nacionalni nivo kviza "Mreža čitanja" plasiralo se 14 subotičkih srednjoškolaca 1Foto: Zvaničan sajt Gradske biblioteke Subotica

Od 27 subotičkih srednjoškolaca koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku u Gimnaziji „Svetozar Marković”, Politehničkoj i Medicinskoj školi, a koji su učestvovali na drugom nivou kviza za podsticanje čitanja i kreativnosti „Mreža čitanja” za srednjoškolce, čak njih 14 se plasiralo na poslednji, nacionalni nivo takmičenja.

U onlajn kvizu znanja učestvovao je ukupno 521 učenik iz cele Hrvatske i Subotice, a na poslednjem nivou, koji je zakazan za 12. maj, učestvovaće oni koji su imali više od 75 odsto tačnih odgovora, što je 375 srednjoškolaca.

Od subotičkih srednjoškolaca to su Marko Cvijetić, Lucia Mamužić, Dominik Kujundžić, Ivan Huska, Ana Skenderović, Luka Mrkaljević i Petra Benčik iz Gimnazije „Svetozar Marković”, kao i Egon Ferković, Radmila Đukić, Marijana Čordarić, Iva Katić, Jana Mihajlović, Božana Vujačić i Uroš Ninić iz Medicinske škole.

Do tada je potrebno da pročitaju tri dela: Jelena Kastaneti „Živeti”, Li Bardugo „Šest vrana” i Miro Morović „Voštani princ”.

Kviz za podsticanje čitanja i kreativnosti „Mreža čitanja” organizuje Hrvatska mreža školskih bibliotekara, a u Subotici ga sprovodi Gradska biblioteka Subotica u saradnji sa NIU „Hrvatska reč”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari