"Ustala je Srbija": Poruka sa skupa u Kragujevcu 1Foto: Danas/Zoran Mišić

Više od hiljadu i po Kragujevčana okupilo se danas na skupu „Srbija protiv nasilja“ poslavši jasnu poruku da „nema potrebe za prebrojavanjima“, da „više nismo sami“ i da je ustala Srbija.

– Dragi sugrađani, danas je lepo biti Kragujevčanin. Okupili smo se protiv nasilja, ko je hteo da nas broji. Mi znamo da nas ima i da nismo sami, rekla je Dragana Miletić, jedna od organizatorki protesta, istakla je i da je ustala Srbija.

– Ko može, vidimo se u petak u Beogradu, a ko ne a teško mu je neka senjavi, objavi… Nismo sami, zaključila je ona na večerašnjem skupu u Kragujevcu.

"Ustala je Srbija": Poruka sa skupa u Kragujevcu 2
Foto: Danas/Zoran Mišić

Na protestu se obratila i profesorka Marija Blagojeviċ, srpskog jezika i književnosti iz Tehničk škole.

„Obzirom na događaje od prethodne nedelje smatrali smo da je najprimerenije da se prisutnima obrati neko iz prosvete“, kaže Nevena Jontuloviċ, jedna od organizatorki protesta.

– Sa ovog mesta moramo da poručimo – ne odustajemo od zahteva: zaustavljanje promocije nasilja u javnom prostoru, smena svih članova REM-a, ukidanje emitovanja rialiti programa i emisija koje promovišu nasilje na nacionalnoj frekvenciji, smena ministara Gašiċa i Vulinabi oduzimanje nacionalne frekvencije TV Pink i Hepi, istakla je ona i pozvala građane na šetnju do Krsta.

Ona je prosvetu nazvala najzapušteninom njivom i pozvala građane u sledeċi petak ispred Skupštine republike Srbije na skup pijeteta Srbija protiv nasilja u Beogradu.

"Ustala je Srbija": Poruka sa skupa u Kragujevcu 8
Foto: Danas/Zoran Mišić

Veliki broj Kragujevčana okupio se u 18 sati na protestu „Srbija protiv nasilja“ na Đačkom trgu ispred prve Gimnazije.

Protest u Kragujevcu, kao i u ponedeljak ne organizuju političke stranke, veċ Kragujevčanke, majke koje imaju decu predšjolskog i školskog i uzrasta.

Otganizatorke protesta Aleksandra Kostiċ, Dragana Miletiċ i Nevenka Jontuloviċ uredno su u četvrtak prijavile skup u kragujevačkoj policiji, koja nije prisutna ni danas na Đačkom trgu kao ni u ponedeljak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari