Skupština Republike SrbijeFoto: Radenko Topalović/Danas

Odbor Skupštine Srbije za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu usvojio je večeras listu od osam kandidata za prvi izbor članova Visokog saveta tužilaštva, koju će predložiti Skupštini, koja treba da izabere četiri istaknuta pravnika.

Predsednik Odbora Vladimir Đukanović rekao je da je na prošloj sednici izabrano sedam kandidata, a da je večeras sa 11 glasova podržana i kandidatura Dušana Puriću, zaposlenog u Koridorima Srbije.

Poznajem ga, zajedno smo studirali i on je paralelno studirao dva fakulteta, Pravni i Fakultet političkih nauka, po deset ispita je davao u roku i on je odličan kandidat, rekao je Đukanović.

Za prvi izbor članova Visokog saveta tužilaštva koje bira Skupština Srbije izabrano je osam kandidata: Miroslav Đorđević iz Beograda, Dušan Purić iz Beograda, Predrag Ćetković iz Novog Sada, Vesna Luković iz Novog Pazara, Vladimir Simić iz Beograda, Nenad Tešić iz Novog Beograda, Jelena Glušica iz Beograda i Bojan Petrović iz Beograda.

Odbor je doneo i odluku da 1. aprila u 10 sati bude organizovano javno slušanje, na kojem će se predstaviti utvrđeni kandidata za prvi izbor članova Visokog saveta sudstva i Visokog saveta tužilaštva u Domu Narodne skupštine.

Odbor Skupštine Srbije za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu odlučio je večeras da skupštinskom plenumu predloži listu od osam kandidata za prvi izbor članova Visokog saveta sudstva.

Predsednik Odbora Vladimir Đukanović rekao je da je na prošloj sednici izabrano šest kandidata, a da su večeras podršku 11, odnosno 12 članova odbora dobili Žikica Dronjak i Nataša Delić.

Skupštini Srbije biće predloženi Jelena Vučković iz Niša, Žikica Drinjak iz Novog Sada, Nikola Bodiroga iz Beograda, Marina Grbić iz Beograda, Rastko Brajković iz Beograda, Aleksandar Popović iz Beograda, Nataša Delić i Srđan Stefanović iz Beograda.

Parlament će u plenumu izabrati četvoro koji će kao istaknuti pravnici biti u novom sazivu Visokog saveta sudstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari