Usvojena lista dobitnika 1.409 stipendija Fonda za mlade talente 1Foto: Stefana Savić

Na 94. sednici Fonda za mlade talente održanoj 8. juna 2020. godine, usvojena je lista 1.409 dobitnika stipendije Fonda za mlade talente.

Reč je o konkursu za stipendiranje do 950 studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 460 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2019/20. godinu, navodi se u saopštenju Ministarstva omladine i sporta.

Kako u saopštenju ističu, od 2.187 kandidata koliko se prijavilo na Konkurs, 949 studenata će dobiti stipendije za završnu godinu osnovnih akademskih studija, a 460 studenata će biti stipendirano za master akademske studije.

Stipendija Fonda za mlade talente i ove godine iznosi 30.000,00 dinara mesečno i isplaćuje se za period od deset nastavnih meseci.

Na inicijativu predsednika Fonda za mlade talente Republike Srbije Vanje Udovičića i ove godine stipendiju je dobilo 50 studenata više nego prošle godine.

Čestitamo svim dobitnicima stipendije i obaveštavamo da će u narednom periodu putem mejla dobiti obaveštenje u vezi sa zaključenjem ugovora.

Listu dobitnika stipendije po navedenom konkursu možete preuzeti na sajtu ministarstva omladine i sporta.

Takođe, na 94. sednici Fonda usvojena je odluka o raspisivnju Konkursa za dodelu nagrada učenicima srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu u toku kalendarske 2019. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari