Gosti Utiska nedelje: Kazna nije rešenje, decu treba slušati više nego ikada ranije i razgovarati

Ostavite komentar


  1. Svakako kucno vaspitanje je najvaznije za dete,ali ukljucuje i odredjeno kaznjavanje ako zatreba.

  2. Ceo svet se zasniva na nagradi i kazni. Ako na kraju ne postoji ni kazna – džabe priča. Postoji i odredjeni procenat sociopata i psihopata medju našom decom. A oni razumeju samo kaznu.

  3. Dok god se budu davale ovako mlake osude, mali RAZBOJNICI će biti sve suroviji. Iskreno želim da se ovim gostima u emisiji desi nekakva slična blamaža, pa da vidimo da li će i dalje da daju ovako paušalne osude.

  4. Decu ne treba kažnjavati. Ovome što je nastavnici izvukao stolicu za vreme časa treba kazati – nemoj sine to da radiš, nije lepo. Treba mu to saopštiti nekako suptilno da se ne naljuti. Nekad, kad ti pozovu oca da dođe u školu, tresu ti se gaće. Danas očevi u školu dolaze sa advokatima!?

  5. Bilo je uvek incidenata u skoli,ali je ovaj sa izmicanjem stolice nezabelezen i uzasan. Kao najtezi djacki prestup okvalikovali smo slucaj kada je ucenik moje skole odsekao vrh Panciceve omorike u skolsko vrtu.Adekvatna kazna mora da postoji,jer ce se prestup ponoviti.

  6. Ovo što gospoda priča je čista teorija, a u praksi ni oni ne znaju da primene rečeno. Kao društvo negujemo nasilnike od malih nogu i stavljamo deci do znanja da šta god urade ne može ništa loše da im se desi. Popravni dom za decu po kratkom postupku, a za roditelje ogromna novčana kazna plus kazna zatvora. Ovo se odnosi i na vršačko nasilje.To sve da se proprati medijski i da dopre do ušiju svih stanovnika ove zemlje. Posle godinu dana nećemo više pričati o ovome. Tačno je da će na ovaj način stradati pojedine porodice, ali to jedini način da se izborimo sa ovim problemom.

  7. Vratite papirni Dnevnik.Digitalizacija nije reforma samo pomagalo koje steti.Oduzima vreme nastavnicima.

  8. A roditelji izgrednika verovatno kažu: Pa šta, izmakao profesorki stolicu, ništa strašno

  9. Ne dovedete nastavnike?!!? Prorežimski. Karijere istinu iza ovih zaštićenih preplaćenih ćata bez dana u učionici.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.