Uvedena elektronska prijava dece u predškolske ustanove 1Foto: Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu

Usluga elektronske prijave deteta u predškolsku ustanovu – eVrtić od ove godine dostupna je roditeljima putem Portala eUprava, saopštila je Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Usluga eVrtić već je dostupna u Aleksincu, Nišu (Medijana), Kragujevcu, Beloj Crkvi, Raški, Blacu, Boljevcu, Boru, Bosilegradu, Bačkoj Palanci, Vladimircima, Vladičinom Hanu, Vlasotincu, Gadžinom Hanu, Despotovcu, Paraćinu, Doljevcu, Zaječaru, Kniću, Medveđi, Merošini, Sokobanji, Surdulici, Plandištu, Priboju, Ražnju, Trgovištu, Ćićevcu, Svilajncu i Čajetini.

Roditelji ne moraju da dostavljaju nijedan dokument prilikom upisa, jer se svi potrebni podaci automatski, elektronski pribavljaju iz matične knjige rođenih, Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja i evidencije prebivališta.

Usluga eVrtić je dostupna na Portalu eUprava svim registrovanim korisnicima portala, a roditelji mogu koristiti uslugu i prijaviti dete u željenu predškolsku ustanovu u terminu trajanja konkursa te predškolske ustanove.

Do danas je elektronski podneto oko 48.000 prijava, ali se očekuje da taj broj ove godine bude značajno premašen, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari