Uvredljiv grafit “Kon=Mengele” osvanuo na zgradi epidemiologa Predraga Kona 1

Na zgradi u kojoj stanuje epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon, jutros je osvanuo uvredljiv grafit “Kon=Mengele”.

Kon je za Radio-televiziju Srbije (RTS) izjavio je da je njegova porodica uznemirena.

– Normalno da čovek ne može na ovaj natpis da bude hladan, ali mi je jasno da su to moji lični neprijatelji – rekao je Kon i naglasio da njegov linč prizivaju oni koji podržavaju građane koji se protive vakcinaciji protiv korona virusa i epidemiološkim merama.

– Nekome je to šala kada gleda sa strane, pogotovo kada navija. Meni to nije šala, i svakome ko je pripadnik jevrejskog naroda – istakao je Kon.

Povodom uvredljivog grafita, reagovala je organizacija Haver Srbija, koja osuđuje “napade na doktora Kona koji danima ne jenjavaju”.

– Ne mislimo da je slučajnost što doktora Kona upoređuju sa najozloglašenijim doktorom u istoriji i što građani i građanke koje se protive vakcinaciji nose žute trake. Tražimo od države da reaguje i zaštiti doktora Kona, suprostavi se antisemitizmu, vređanju i omalovažavanju žrtava Holokausta – ukazuju iz Haver Srbija.

Ovo nije prvi put da doktor Kon dobija pretnje i uvrede.

Nedavno je nekoliko desetina antivaksera i antiglobalista protestovalo ispred njegove zgrade zbog uvođenja kovid propusnica.

Policija je čuvala ulaz u zgradu dok su antivakseri uzvikivali “ostavke”, “ustaše” i “Mengele”.

U avgustu je nepoznata osoba pretećim tonom iz auta dobacila Konu da prekine da priča o vakcinama.

Prošle godine u novembru, na društvenim mrežama se pojavio snimak iz noćnog provoda u kojem se čuju psovke i pretnje upućene Konu, a video je objavljen uz komentar “Undergraund Bgd ne j**u koronu 2%”.

U isto vreme je u Novom Sadu osvanuo grafit “Kona na kolac”, i to samo nekoliko stotina metara od jedne kovid ambulante.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari