Nastavljaju se ulaganja u Borsko jezero kao atraktivnu turističku destinaciju koja postaje odredište sve većeg broja domaćih i stranih gostiju. Novinu u sadržajima predstavlja novootvoreni etno-restoran „Jezerce“ na glavnoj plaži Borskog jezera, na mestu gde su nekada bile prodavnica i kafana. Ovaj montažni objekat, podignut osamdesetih godina, renoviran je za samo dva meseca, uređen je u rustičnom stilu, a duh unikatnog prostora dale su mu zanimljive etno-dekoracije, suveniri i detalji sa tradicionalnom tematikom.


-Uspeli smo da za kratko vreme ovom napuštenom i oronulom montažnom objektu ponovo udahnemo život. Saniran je krov, urađena je ponovo termo-izolacija, sanitarni čvor, razvod struje i rasvete, kompletan prilaz restoranu, stepeništa, novi oluci. Restoran je obložen drvetom, a korišćen je i peskareni kamen, stare cigle. Od prirodnog materijala je i nameštaj, a potrudili smo se da planski odaberemo i živopisne detalje, tople boje i učinimo da prostor odiše uspomenama i bude prijatan, baš domaćinski kutak – navodi upravnica hotela „Jezero“ Milica Milovanović u čijem će sastavu poslovati i „Jezerce“.

U ponudi „Jezerceta“ su lokalni kulinarski specijaliteti, jedno od obeležja ovog kraja – kačamak i paprike sa sirom, vlaške palačinke, uštipci, razni sirevi, jagnjeće pečenje i to po cenama pristupačnijim nego u hotelu „Jezero“. Kako kaže Milica Milovanović, sve su to domaći specijaliteti za koje namirnice ili sami proizvode ili hotel kupuje od meštana okolnih sela. Po samom otvaranju „Jezerce“ je pokazalo da je restoran ovakvog tipa upotpunio turističku ponudu na Borskom jezeru i ovog dela Srbije koji turistima osim hotela „Jezero“ nudi žičarom „osedlan“ Crni vrh, atraktivne Zlotske pećine, lekovitu Brestovačku banju, kafić na 400 metara pod zemljom u borskoj Jami, kulturne i istorijske spomenike iz raznih epoha.

Hotele „Jezero“ je inače jedan od više od 200 objekata u kojima se mogu koristiti turistički vaučeri sa kojima domaći turisti, u okviru kampanje Vlade „Moja Srbija“, mogu da letuju s popustima u našoj zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari