Uz sve promene, život u Dubaiju je neuporedivo bolji nego u Srbiji

Naši ljudi u svetu: Boris Vesović, menadžer u kulturi

Ostavite komentar


  1. Borise ti se uklapas u koncepciju Danasa totalno.Samo da nije Srppskoi Srbija dobro je pa makar to bio samo pesaki ka.en.Masala Borise.Ostani tamogde su kamile izjednacene u pravima sa zenama.

  2. Диван је Катар!Благо тетребима! Поздрав, друг твој, Нејмар

  3. Aу не сме да се коментарише да пустиња ипак није рај за свакога и да ипак не може да се пореди са зеленилом Србије али то ремети уређивачку концепцију изгледа по којој треба испразнити и ово што је остало?

  4. Ma jeste, … ‘Fakultet’ za kulturu i medije, povrh toga, pustis bradu, licis poprilicno na Arapina, plus balkanski Macho (to uvek prolazi), pa u ‘pustinjski ekosistem insekata’, … i odjednom si kao-kod-kuce?!

    Ajde, bre …

  5. pa srbi su apatridi,niti znaju poreklo,niti vole svoju zemlju,poništavaju sebe a narod su koji se najbrže na svetu asimiluje,problem je jedino što može da kleči ispred šeika bukvalno ali pasoš i državljanstvo neće dobiti! samo da neko za njih da radi a kvazi nose revoluciju i srušili miloševića,jadno….

    1. mladi covek tesko da je mogao da nosi bilo kakvu revoluciju 2000. verovatno je imao oko deset godina tada.
      a bas pozitivno iznenadjenje – uspeh je zaposliti se u njegovoj profesiji bilo gde, posebno kao mlad stranac bez nekog dugotrajnog iskustva/nagrada.

      i ako ste vi, miki, srecni ovde, super za vas. ako je on srecan tamo super za njega. svi srecni. u cemu je problem?

    2. Volim ove sto ni svoj grad ne poznaju, kada se razbacuju idejama o tome kako je ziveti u inostranstvu! Pa sta ce mu pasos i drzavljanstvo? Kada ima sve drugo? Uostalom ni ovde strance ne interesuje sto svaki mesec neki maco ubije svoju zenu! Po cemu je Srbija bolja? Gde to pise da se Srbija mora voleti, ako si u njoj rodjen? Ljubav i postovanje se ZASLUZUJU. Pa sam i ja nekada Srbiju volela, a danas je ovakvu vise ne volim.

    3. Apsolutno tačno. A „bije“ nas glas velikih nacionalista, uprkos tome što 99% stanovništva ima iskrivljenu i netačnu interpretaciju tog pojma. Nažalost, ne postoji anacionalniji, ateističniji i alaviji narod u okruženju. Ovaj, koji je pre dva dana pojeo prvi pošteni obrok u Dubaiju već se rasprdeo na sav glas, pokušavajući da nas oduševi svojom srećom?! Čovek je pobegao iz palanke ali palanka nije iz njega.

  6. Dragi moj Boki,moj školski druže,drago mi je što si se snašao u dalekom svetu i pre svega,što vidim da si zadovoljan.Želim ti i ubuduće da ostvariš svoje ambicije u Dubajiu ili ma gde drugde.Drug bi ti samo nešto poručio pod uslovom da se ne naljutiš nego da moju poruku shvatiš realno i dobronamerno.Vidiš Boki i ti si bio jedan mali šrafić u sistemu i državi kojih se sada groziš,bolje reći ne voliš ih.Eto,koliko znam ni ti nisi imao nekog uspeha na državnom univerzitetu pa si otišao na neki privatni gde se sve dobija za novac osim dobrog znanja.I to ti je donelo,kako veliš,diplomu menadžera za kulturu u zemlji u kojoj je na hiljade menadžera kulture,medija,ovoga,onoga,svega i svačega koji ozbiljnom poslu i državi ne trebaju.Slažem se da je tih i takvih menadžera danas mnogo više nego u vreme kad si ti stekao diplomu,ali vidiš,ta infazija diploma baš se poklapa s vremenom tvog školovanja i diplomiranja.Ja sam čuo da konobari,kuvari,inženjeri,građevinski radnici i mnoge druge profesije dosta lako nalaze posao u zemlji prijatelja našeg predsednika ali nisam čuo da oni tamo vape za menadžerima kulture.Ako si ti našao posao u struci,svaka čast ,samo bih voleo da znam čijoj si se kulturi priklonio arapakoj ili izvorište još nalaziš u srpskoj kojoj ni oni koji su nas bombardovali ne osporavaju civilizacijske vrednosti.Zato malo skromnije,suviše si kratko u dalekom svetu da s prezirom gledaš na Srbiju koja sigurno nije bez problema,društvenih devijacija,odsustva sistema vrednosti,korupcije,velike grabeži i nerazumnih socijalnih razlika.Mi ćemo se boriti da to menjamo koliko je u našoj moći i bez tebe-menadžera kulture u Dubajiu pa šta uradimo.Tebi želim sve najlepše i bez ljutnje,molim!

    1. Lepo, mada mislim da „menadzer“ to nece ispravno shvatiti. Isuvise potcenjuje sebe i svoju nacionalnu pripadnost dok u isto vreme, to isto, precenjuje u Dubaiju. Covek kome je „kukueuz“ zamenio „bisere“ tesko se snalazi u rangiranju vrednosti.

      1. novinarka ga je pitala o njegovom licnom zivotu i iskustvu za rubriku zivot u inostranstvu, decko je podelio svoja iskustva, mozda da ucini uslugu novinarki.
        da je rekao „nigde nije kao u Srbiji“ svi bi graknuli „a sto se ne vratis onda, ti si bot itd.“ ako kaze „bolje mi je ovde nego tamo“ onda dobije „sto ne ucutis i sto pljujes po svojoj zemlji.“
        inace, licno uvek zivim u zemlji u kojoj jesam i sadasnjosti. Zelim istu srecu svim ljudima na ovom svetu.
        ima dobra recenica u popularnoj psihologiji (koju inace ne volim ali sama recenica je dobra) „Ljutiti se na njih (druge) za njihov izbor znacilo bi ljutiti se na svoj izbor da se razlikujem od njih a ja sam se radovao tom izboru.“
        takodje puno psihologa, doktora, limara, zavarivaca, konobara, pekara, medicinskih radnika je napustilo ovu zemlju – ne samo menadzeri umetnosti. puno njih je i ostalo u ovoj zemlji. lican izbor svakog od njih.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.