Užice: Oskrnavljeni spomenici Jehlički i bataljonu 1.300 kaplara

Vandalizam nad spomeničkim nasleđem

Ostavite komentar


  1. Nazalost istina bahatost nekultura domace ne vaspitanje TV PINK kojekakvi kriminalci i starlete-kurvete su preuzeli brigu o vaspitanju dece u Srbiji a ne roditelji koji brigu brinu kako ce platiti drzavne namete,drzavna i lokalna samouprava kako ce napuniti dzepove a svi programi vezani za unapredjenje zivota i svesti kod omladine o pravim moralnim kulturnim i ljudskim vrednostima su prepusteni PINKU I MITROVICU da im prezentuju! Droga alkohol cigarete i malogradjanstina danas vladaju Uzicem odnosno seljana nekultura i kucno vaspitanje!
    Kakva drzava,lokalna samouprava takvi gradjani takva deca -omladina propast i nista vise!
    Z A L O S N O al istinito !

  2. Ne znam šta će na sve reći Kristijam,Romana,Stanija,Zorica Marković,Kusturica,Ristovski,Jezdić,Goncić,Matora,Jelena Gojubović,Zola,Luna,Gagi Đogani,Željko Mitrović,Marić,Mili,Era,Šešelj,Maca Diskrecija, ……..i ostala „elita“,sigurno će ,žestoko ,osuditi?

  3. Zasto ovakav naslov,vandalizam,oskrnavljeni spomenici?Ne opravdavam,al tumacim,na drugi nacin ovakav „postupak“,jednostavno kao poruku u vezi aktuelnog spomenika u Beogradu,koji takodje obesmisljava jedan deo nase istorije,pa se malo umetnika oglasilo u vezi njega.Najlakse je,baciti kamen na mlade,razmislite malo o njihovom gledanju na desavanja oko njih.

    1. Pa nije baš isto. Moja supruga pamti svog dedu, jednog od 1300 kaplara, i njegove priče. To su ljudi koji još žive u našim sećanjima, u našim pričama. Nisu deo istorije ili mitirziranog (u neznanju) pogleda na prošlost.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.