Užički maturanti, plesom na trgu, obeležili kraj srednjoškolskog obrazovanja (FOTO/VIDEO) 1Maturantski ples u Užicu/ Foto: N. Kovačević

Kraj srednjoškolskog obrazovanja, užički maturanti svih srednjih škola u gradu obeležili su plesom na Trgu partizana.

Time su se, i ove godine, pridružili svojim vršnjacima u evropskim zemljama u manifestaciji „Ples sa Evropom“.

Njih oko 860 iz svih šest srednjih škola, uz pištaljke, u narandžastim i crnim majicama, noseći bele kišobrane, prošetali su se centrom grada, dok su ih Užičani pozdravljali i fotografisali, a potom su stigli na Trg partizana.

Užički maturanti, plesom na trgu, obeležili kraj srednjoškolskog obrazovanja (FOTO/VIDEO) 2
Foto: N. Kovačević

Tačno u podne, na muziku iz opere „Slepi miš“ Johana Štrausa Mlađeg, zaplesali su kadril, a nakon toga zaigrali i užičko kolo.

Osim mnoštva Užičana, maturante je pozdravila gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević, poručujući im da „šalju najlepšu sliku iz grada“.

Užički maturanti, plesom na trgu, obeležili kraj srednjoškolskog obrazovanja (FOTO/VIDEO) 3
Foto: N. Kovačević

„Osim sreće“, rekla je, „istovremeno smo i tužni, jer radost nije potpuna, zbog nedavnih tragedija koje su zadesile Srbiju“.

„Neka današnji ples bude posvećen i svim onim mladima koji danas nisu sa nama“, poručila je gradonačelnica, na šta su maturanti reagovali odobravanjem i gromkim aplauzom.

Čestitajući im kraj srednjoškolskog obrazovanja, poželela im je „dobro zdravlje, uspešan nastavak školovanja i da se vrate u Užice“.

„Vi ste oni koji će svoje znanje iskoristiti da se naš grad razvija, još bolje i još brže, jer ste vi ponos i budućnost ovog grada“, poručila je gradonačelnica maturantima.

 

Maturantski ples u Užicu se priređuje od 2007. godine, a zbog epidemije virusa korona izostao je 2019. i 2020. godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari