Doktorke sa Oksforda: Vakcina je već u proizvodnji, slede klinička ispitivanja

Sandra i Marija zaposlene su na Institutu Džener koji je deo prestižnog Univerziteta u Oksfordu

Ostavite komentar


  1. Cim su krenuli u masovnu proizvodnju i lagerovanje, rezultati testiranja moraju biti pozitivni.

  2. Oni ce sami stvoriti Viruse i prodavati vam Lek !!
    U tom procesu ce se pretvarati da im treba vremena da pronadju resenje koje vec imaju !! By Gadafi !!

    1. Gluposti. Toliko para se mlati na mobilni, internet i običan aspirin, koji se godišnje u Evropi proda za 15 milijardi evra, da im ove vakcine dodju kao crno ispod nokta. Pa više je para zaradila ona engleska budala od doktora koja je podigla celu priču oko vakcina, na koju se pale nepismeni skorojevići, nego što košta obavezno vakcinisanje za celu Evropu.

    1. I kakve veze to ima sa celom pricom? Ne kapiram. To svakako ne znaci da su Srbi kao narod pametni, naprotiv, bas zbog razmisljanja poput tvog. To sto ima pametnih Srba vecini nije nikakva satisfakcoija i dalje ce biti glupi kao tocilo, ili ce jednostavno biti poput nekog Miodraga, ili Ljubise koji misle da dobijaju na znacaju zato sto ima ne pametnih, nego prepametnih u ovom narodu.

  3. Da napravimo mi što više tih vakcina, a ako se pokaže da nisu sigurne i/ili da ne daju rezultate…, pa kada ih već imamo…

  4. Ko je gospodin autor ovog clanka i autentićnost dveju doktorki tj njihov rang u toj ustanovi? Ni ovo necete objaviti naravno obzirom na sadrzinu moga komentara.

    1. Pre nego sto kliknes na vest u donjem levom uglu ti pise ime autorke teksta.

  5. Sve je to nula dok ne vidimo rezultate
    Nauka već 20 godina nema odgovor na SARS viruse koji deluju na genetskom nivou i pronaći vakcinu za Covid je u rangu Potpuno Novog leka za rak.
    Treba biti optimista ali i realan.
    Pomoglo bi da se kapitalisticka drustva promene da potenciraju prave vrednosti i talente za sve pa i za nauku jer samo ljudski talenat može rešiti ovaj problem a ne novac i veze.

    1. 90% naucnih dostiguca potice iz kapitalistickih zemalja, ostatak 10% vojno- naucna dostignuca mozemo zahvaliti ostalima ( Rusija i Kina)

    2. U pravu ste , lek ce da pronadju talentovani ravnozemljase a ne tamo neki naucnici u univerzitetskim laboratorijima;)

    3. Rad na vakcinama za sars i mers je počeo, ali pošto su se epidemije brzo završile, rad je prekinut. Finansijeri nisu hteli da daju pare kad je epidemija prošla. Da su tada završili bar jednu vakcinu, danas bi verovatno bilo dosta lakše, jer covid 19 pripada istom soju virusa. Al tako je to u kapitalizmu, neće da da ni cent više, pa makar crko.
      Sad će biti druga pesma, prevelika je šteta

  6. Nazalost vest *Vakcina je već u proizvodnji, slede klinička ispitivanja* deluje kao da je dosla sa Sputnik-a.
    Sputnik sedmicama unazad svakodnevno smisli po *lek za koronu*.

  7. Ništa iznenađujuće, ako pišete o vakcini protiv covid-19 morali bi pored gore navedene vesti da kažete da trenutno u svetu na ovoj vakcini rade u Kini Fracuskoj, Nemačkoj, V Britaniji, Rusiji , Turskoj valjda i u USA itd itd. Svi kažu evo već je imamo ali (glavna kvaka) ispitivanje i registracija sledi krajem ove ili 2021g.

  8. Pitanje vakcine je bilo pitanje meseci a pretvorilo se u pitanje dana. Donosenje zakona o obaveznoj, cak prisilinoj vakcinaciji kao sto su to uradili u Danskoj je jedna od posledica.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.