Ispravka netačne informacije – Borislav Kamenov: Jačajmo bazični imunitet

Imunolog, bivši direktor niškog UKC i univerzitetski profesor

Ostavite komentar


  1. Ovog plaća industrija suplemenata?

    Apsorbcija vitamina D iz hrane nije tako jednostavna, bolje da kaže ljudima da idu na sunce!

    Kovid često ubija miokarditisom i trombovima (često u vidu srčanog udara ili šloga), i to nema šanse da se leči vitaminom D.
    Sramota je koliko naši lekari vole svoja „kreativna“ tumačenja, protiv ustanovljenih činjenica.
    Kad su nam ovo profesori, nije ni čudo što Srbiji tako ide…

  2. Znači, vakcina može i da ne deluje i ne bude dovoljna. Ali, suplementi su apsolutni hit. Stvarno strašno. Nije ni čudno što nam je javnost sluđena a epidemija bukti. Bruka, a ne struka.

  3. Korona ti nece izazvati miokarditis, tromb i ostalo ako imas jak imunitet, o cemu je profesor govorio. Korona ce ti proci kao blaga prehlada.

  4. Radite na prirodnom imunitetu, i prebolećete viruse. Vakcine su suvišne i imaju mnoštvo negativnih nus-pojava.

  5. Ukinuti krizni štab. Ukinuti sve eksperte ( uglavnom penzionisane ) koji kritikuju krizni štab da je nedovoljno efikasan. Izbaciti ministra zdravlja iz ministarstva. Postaviti Kamenova da radi njihov posao, da bi smo dočekali svetlo na kraju tunela i imali Srbiju koju čemo ponosno ostaviti našoj deci.

  6. bravo za danas da konačno objave nešto što je suština zdravlja i hvala profesoru što postoji…ima nade

  7. Mislim da duboko grešite kada profesora nazivate šarlatanom. Na Farmaceutskom fakultetu, na katedri za Patološku fiziologiju se takođe uči o značaju vitamina D i mikrobiotoma za dobar imunitet, mnogo pre pojave kovida. Što se suplemenata tiče, jesu najčešće šarlatanstvo. Međutim, postoje lekovi vitamini (sa markicom Alims-a) i tu nema prevare sa sastavom i dozom.

  8. Ja se ne razumem u medicinu, izbegavam da donosim rasudjivanja o necemu sto ne znam. Medjutim, dosta toga sto je receno u tekstu se cini da je bar delom istina. Sa strane izgleda da postoje neki problemi sa vakcinom iako to ne znaci da se ne treba vakcinisati. Naglaseno je i ono sto logiciki bez velikog poznavanja medicine se moze zakljuciti i da na pandemija i druge bolesti su sistem spojenih sudova, to sto je ekolosko stanje na planeti katastrofalno ili sto je hrana nezdrava i zagadjena verovatno ima neke veze i sa ovim, sto malo ko pominje.

  9. Bravo profesore! Brazilski dr Coimbra leči multiple sklerozu visokim dozama vitamina d sa priličnim uspehom.

  10. 10.000 internacionalnih jedinica vitamina D je jako mnogo. Ne znam ni je li moguće tu količinu na dnevnom nivou uzimati u obliku suplemenata. U ostalo se ne razumem, ali ovaj tekst je kao melem za anti vaksere

  11. Ovaj čovek je lažov i šarlatan, koji se bavi nadrinaučnom „kvantnom medicinom“. Sve što govori je apsolutna budalaština.

  12. da je tako sa vitaminom D (megadoze) ne vidim razloga, ko normalan ne bi to uveo?! Ovako ispada da je argument tipa anegdote.

  13. Pa sto ne pustite moj komentar, dicite se profesionalnoscu i za cije dobro cenzurisete, po cemu ste bolji od Vucicevih medija. Zato sto pitam logicno pitanje, jer pricam istinu, jer kazem da nam doktor kaze ko od nas trazi svemogucu vakcinu? Trazimo vakcinu koja ce nas stititi od Covida 19. Ali verujem da idete americkim putem cenzure, ali onda kako cete vlastima da zamerite za ovo sta rade

  14. Naša agencija za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) preporučuje dnevni dozu D vitamina od 4000 I.J. Zar je moguće da državna ustanova sa mnogobrojnim farmaceutima i lekarima ne zna prave doze D vitamina.

  15. Ja cu posle ovog teksta da se obratim glavnom uredniku.
    Danas je decenijama svetionik demokratske slobodne Srbije, nažalost rubrika Zdravlje Danas je leglo antinauke, šarlatanski vesnik i liflet snake-oil suplemenata.

    Kamenov je poznat po tome što je izdavao lažna uverenja za odlaganje vakcinacije te bio protiv MMR vakcine pa i tu izdavao uz nadoknadu uverenje o cepljenosti.

    Cenim da je došlo vreme da pozovete ponovo „uglednu“ Slađanu Velkov, ili „stručnjake“ za porodični raspored, homeopatiju, astrologa…

    Sve i svemu, možete vi I dalje da izbegavate da objavite moj komentar ali ja cu da pišem gloduru.

  16. Dr. Kamenov je svojevremeno niz godina bio u Americi na specijalizaciji i radio tamo, tako da ne govori neproverene stvari niti je sarlatan. Hvala mu na svakom savetu, a hvala i vama sto ste objavili tekst.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.