Vakcinacija protiv kovida u Gerontološkom centru Niš 1Foto: Beta/Saša Đorđević

U Gerontološkom centru u Nišu vakcinu protiv korona virusa primiće nešto više od 100 korisnika te ustanove, izjavio je danas Doma zdravlja Milorad Jerkan.

On je rekao za RTS da će vakcinu primiti svi korisnici koji to mogu, odnosno oni koji nemaju temperaturu ili neke alergijske reakcije.

„Nekih većih nuspojava nema. Vakcina protiv korona virusa je izuzetno sigurna kao i vakcina protiv gripa“, izjavio je Jerkan.

Prema njegovim rečima, u prvih sedam dana se stvara imunitet i možda prvih dan dva, može da se, kao kod vakcine za grip, pojavi blago crvenilo, blago povišena tempratura, eventualno blaga glavobolja, ali da se to dogadja u izuzetno retkim slučajevima.

„Svaki pacijent će potpisati dokument na kome će pisati u koliko sati je vakcina primljena i kada, a nakon 21 dana biće obavljena revakcinacija“, rekao je Jerkan.

Naglasio je da su zaposleni u Domu zdravlja u Nišu prošli obuku za vakcinisanje protiv korona virusa i da će u Gerontološkom centru danas biti angažovana tri lekara i četiri medicinske sestre.

Kazao je i da očekuje da se se epidemiloška situacija u našoj zemlji stabilizuje do marta ili aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari