Vakcinacija protiv sezonskog gripa paralelno sa imunizacijom protiv kovida u Boru i Negotinu 1Foto: J. B. K.

Od danas, vakcinacija protiv korona virusa obavljaće se u Boru samo u Klubu za stara lica, dok će na vakcinalnom punktu u Domu zdravlja moći da se prime vakcine protiv sezonskog gripa. Negotinci vakcinu protiv sezonskog gripa mogu od ponedeljka do petka da prime u Službi epidemilogije ZC Negotin, a cepivo protiv kovida svakodnevno u Domu penzionera.

Radi rasterećenja vakcinalnog punkta u Domu zdravlja u Boru, kao i razdvajanja vakcinacije stanovništva od korone i gripa, nadležni su odlučili da se imunizacija protiv kovida od danas odvija isključivo u Klubu za stara lica.

Na raspolaganju je oko 1.450 doza sinofarm vakcine, nešto više od 300 doza Fajzer cepiva, oko 100 doza Sputnjik i 20 doza Moderna vakcine.

Inače, u Boru je od početka imunizacije dato više od 42.750 vakcina.

Prvom dozom imunizovano je oko 17.900 Borana, a drugu dozu dobilo je oko 17.000 osoba.

Borani se protiv sezonskog gripa mogu vakcinisati na punktu u Domu zdravlja radnim danima.

Priliku da se vakcinišu protiv sezonskog gripa, jednom od dve dostupne vrste cepiva, iskoristilo je do sada preko hiljadu Negotinaca.

Opštinski Štab za vanredne situacije saopštio je da je na raspolaganju preko 1.300 doza obe vrste cepiva i da se vakcinacija protiv gripa odvija radnim danima u Službi epidemilogije ZC Negotin.

Na vakcinalnom punktu u negotinskom Domu penzionera svakodnevno je moguće primiti sinofarm i Fajzer vakcinu protiv kovida.

Nadležni kažu da je zaključno sa jučerašnjim danom prvu dozu primilo je 12.698 odnosno 46,67 odsto građana, drugu 12.035 ili 44,23 odsto, a treću buster dozu 6.102 osobe.

Od početka novembra jednu od tri doze primilo je 3.402 građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari