Brnabić: Dva miliona vakcinacija protiv korona virusa u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Ako je „zajednički uspeh“ da onda zajedno „slavimo“ sa statistikom koliko je koje vakcine primilo građana u kojim gradovima i koje starosne dobi a koliko se građana koji su vakcinisali sami zarazili kovidom posle vakcinacije i završili u bolnici i li umrli ali ne od psoledica vakcinacije.

    1. Od vakcine niko umro nije.Evo ja imam dijabet,visok pritisa,i desetak bolesti,sindrom sa jetrom itd.Nikakvih efekata na zdravlje nema a primi drugu dozu Fajzera pre 20 dana.Oni koji se zaraze du zaraženi i došli na vakcinaciju.Vakcina je prevencija a ne lek jer vakcina ne ubija virus nego budi tvoja antitela da krenu u „akciju“. A zatim kreće popularno zvani “ ubica virusa“ T ćelije u belim krvnim zrncima.

  2. Nije vakcinisano 2 miliona ljudi, već je dato 2 miliona vakcina (svaka osoba treba da dobije po dve doze),što znači da je oko 1.300.000 ljudi primilo bar jednu dozu.

  3. Није ми јасно зашто је уговорено 13 милиона доза вакцина за Србију кад нас има пунолетних и за добровољну вакцину бар 3 пута мањи број?

    1. Da neke vakcine „daju imunitet“ od šest meseci da vakcina koja je najmanje zastupljena van Rusije „daje imunitet dve godine“
      A drugo reč je od miliona doza koje se daju iz dva puta

  4. Ne verujem u taj podatak. Jedino ako je napravljen „medicinski turizam“, pa stranci dolaze ovde da prime vakcinu jer u njihovoj državi još nije dostupna. Uostalom, na sajtu e-uprave postoji opcija na kojoj mogu da se prijave strani državljani. Nemam ništa protiv toga, lep gest, samo što vlast mojim novcem kupuje vakcine pa ih onda proda strancima. Podatke o ciframa, nabavnoj i prodajnoj ceni nemamo jer završava u privatnom džepu.

  5. Toliki broj vakcinisanih i veliki broj sa antitelima a preti nam zatvaranje . Sta je ovde uspeh ?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.