Fudbaleri Barselone ponizili su Osasunu u prethodnoj rundi Primere (8:0), a već danas gostuju Valensiji u prvom velikom derbiju španskog prvenstva. Kompoziciji Pepea Gvardiole trebalo je vreme da se zahukta, ali kada je dostigla maksimalnu brzinu pitanje je ko će je zaustaviti.

Tim sa Mestalje možda je i najbolji test s obzirom na to da je neporažen u tri odigrana meča ove godine, a pred svojim navijačima dobija dodatnu energiju. S druge strane, Valensija nije savladala Barselonu još od marta 2008. i duela u kupu, odnosno od 2007. u prvenstvu. Mestalja je za Katalonce bila kobna i u finalu Kupa kralja kada ih je posle produžetaka savladao Real Madrid, pa im sigurno neće biti prijatno da igraju večerašnji meč.

Pomenuti „kraljevski klub“ ide u Santander na noge Rasingu gde će pokušati da se iskupi za iznenadni poraz u prethodnom kolu od Levantea takođe na gostovanju. Rasing u poslednjih osam susreta nije savladao Real, pa bi sastav Žozea Murinja trebalo da ima lak posao. U ostalim mečevima, skupocena Malaga ugostiće Atletik kojem ne „cvetaju ruže“, a uzbuđenja se očekuju i u sutrašnjem odmeravanju snaga Betisa i Saragose.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari