Valjevo: Momirović na gradilištu brze saobraćajnice, Drobnjak na doručku 1Foto: Skrinšot

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović je po drugi put za pet meseci obišao radove na izgradnji brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac, koja će spojiti Valjevo sa auto-putem „Miloš Veliki”, piše portal Kolubarske.rs.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović je po drugi put za pet meseci obišao radove na izgradnji brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac, koja će spojiti Valjevo sa auto-putem „Miloš Veliki”, piše portal Kolubarske.rs.

I ovaj put u pratnji valjevskog gradonačelnika Lazara Gojkovića i predsednika Lajkovca Andrije Živkovića. I ovaj put, kao i pre šest meseci, zadovoljan radovima i izrazio zahvalnost kineskoj kompaniji „Šandong”.

Ovaj put ministar reče: „Gradimo fenomenalnu saobraćajnicu koja će potpuno promeniti perspektivu, pre svega grada Valjeva, a Lajkovac će postati jedan moćan saobraćajni centar. Ova saobraćajnica će generisati nove investicije, generisaće veći rast plata, a onda će to pratiti i dodatni rast penzija”…

Pre pet meseci ministar reče: „Ova fenomenalna saobraćajnica, koju gradimo, je nešto što će dati Valjevu primat u ovom delu Zapadne Srbije. Takođe će i Lajkovcu dati jedan novi kvalitet u smislu saobraćajnog čvorišta ovog dela auto-puta Miloš Veliki”…

Valjevo: Momirović na gradilištu brze saobraćajnice, Drobnjak na doručku 2
foto: Leparecvaljeva.rs

Jedino novo što je ministar Momirović saopštio u sredu, obilazeći radove na izgradnji brze saobraćajnice, bilo je to da će „Valjevo početkom 2023. godine imati najsavremeniju komunikaciju i konekciju sa auto-putem Miloš Veliki”.

Nije precizirao kada će biti završeni radovi. „Imamo čvrstu dinamiku koju smo ugovorili. Mi svakako govorimo o prvim mesecima sledeće godine, ali milsim da danas nije trenutak kada bi mogli da najavimo otvaranje”, podsećaju Kolubarske.rs.

I kome sada verovati?

Ministru Momiroviću ili predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je u martu prošle godine na istom mestu obilazio radova na izgradnji brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac i najavio da će „brza saobraćajnica biti gotovo do decembra 2022. godine”.

Ministar Momirović ni ovaj put nije rekao kada će biti rešeni imovinsko-pravni odnosi i kada će konačno bito doneto rešenje o oduzimanju preko četiri hektara imanja vlasnicima u selima Veselinovac i Valjevska Loznica koji su upravo zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa blokirali radove na izgrandji brze saobraćajnice preko svojih parcela.

Momirović je rekao da „problem postoji” te da je „Drobnjak otišao na doručak sa ljudma koji imaju problem”.

– Moram da konstatujem da smo naravno, kao i svuda, imali otvorenih pitanja kada pričamo o eksproprijaciji. Mislim da smo taj problem suzili na jedan ili dva slučaja, i ta dva slučaja ćemo rešiti. Direktor Puteva Srbije, gospodin Drobnjak sad je otišao u Divce da sedne na doručak sa ljudima koji su imali neka otvorena pitanja kada pričamo o eskproprijaciji, rekao je Momirović, a prenose Kolubarske.

Valjevo: Momirović na gradilištu brze saobraćajnice, Drobnjak na doručku 3
Foto: Skrinšot

Rezultat „doručka” direktora JP „Putevi Srbije” Zorana Drobnjaka sa „ljudima koji su imali neka otvorena pitanja o eskproprijaciji” nije poznat, kao ni to da li su konačno zatvorena ta pitanja i da li će vlasnci dobiti rešenje o eksproprijaciji i adekvatnu novčanu naknadu za imovinu koja im je oduzeta.

To ćemo možda saznati prilikom treće posete Momirovića, pod uslovom da ostane ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Ipak je veća verovatnoća da ćemo „lepe vesti” čuti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, zaključuju Nezavisne internet novine Kolubarskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari